MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Potpora hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i braniteljima Republike Hrvatske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Članovi Udruge HVIDR-a Belišće u nedjelju i ponedjeljak 25. i 26. siječnja 2015., iskazali su potporu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i braniteljima a Republike Hrvatske u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.

 

To su učinili zajedno s predstavnicima članova Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije, odlaskom na prosvjed pred Ministarstvo branitelja u Zagreb, Savsku 66.

-Ovim odlaskom u Zagreb, Udruga HVIDR-a Belišće je, po sedmi puta, svojom nazočnošću pokazala cjelokupnoj hrvatskoj javnosti "Da hrvatske branitelje vežu zajedništvo i ljubav prema Domovini Hrvatskoj koju smo iskazali tijekom Domovinskog rata i sada kada na demokratski način prosvjedujemo u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku" za koju su mnogi hrvatski branitelji Valpovštine i Republike Hrvatske dali svoje živote, izvješćuje Pavo Milekić, predsjednik belišćanske HVIDR-e.

-U ponedjeljak 26. siječnja u Savsku 66 stiglo je i 11 maratonaca koji su nakon maratona dugog 328 kilometara, pod nazivom "100% za Hrvatsku", u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol - Osijek, svojim dolaskom dali potporu udruzi Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i braniteljima, koji prosvjeduju već 100 dana ispred Ministarstva branitelja.

Maratonci su poduprli hrvatske ratne vojne invalide i branitelje u njihovu zahtjevu za ostavkama ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika, Bojana Glavaševića i Vesne Nađ te donošenjem Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, odnosno definiranjem Domovinskog rata kao temelja Hrvatske.

Najstariji maratonac Zlatko Milošević, kojem je 64 godine, i najmlađi, Domagoj Katušić od 16 godina, naglasili su da im je bila čast sudjelovati u ovom maratonu od Vukovara do Zagreba i dodali kako im nije bilo teško pretrčati tu dionicu u znak potpore prosvjedu hrvatskih branitelja. 

Sljedeći odlazak u Zagreb, Savsku 66. Udruga HVIDR-a Belišće planira za 15. i 16. veljače 2015. godine.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 858 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It