MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Sinoć je pod predsjedanjem Igora Uranjeka održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

I na ovoj je sjednici zabilježen visok stupanj suglasnosti vijećnika, jer je tek o izvješću o financijskom poslovanju tvrtke Urbanizam oproba glasala protiv, a sve ostale točke su usvojene jednoglasno.

         Bojan Pavošević

I u prošloj godini tvrtka Urbanizam d.o.o. suočavala se s problemima u poslovanju ponajviše zbog promjena u području obuhvata poslovanja te zbog manje poslova za građevinsku operativu. Kako je izvijestio Bojan Pavošević, direktor tvrtke, u prošloj je godini ostvaren manjak od nešto više od 791.546 kuna, a u tekućoj se godini očekuje uspješnije poslovanje s pozitivnim financijskim rezultatom od 4.712,85 eura.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili odluku kojom se koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova povjerava dimnjačarskom obrtu „Valpovo“ u vlasništvu Roberta Pohižeka, a potom su prihvatili i informaciju o stanju gospodarstva, poduzetništva i obrta na području grada Valpova u prošloj godini.

-Poduzetnici Valpova (njih 136) ostvarili su u 2022. godini dobit u iznosu od 68,4 milijuna kuna, što je 7,1% više nego 2021. godine, navodi se u izvješću. Istovremeno, gubitak iskazan je kod 38 poduzetnika u iznosu od gotovo 6,0 milijuna kuna, što je 145,2% više u odnosu na 2021. godinu, slijedom čega je kod poduzetnika sa sjedištem u Valpovu ostvarena neto dobit u iznosu od 62,4 milijuna kuna.

U prošloj je godini prosječno bilo zaposleno 2.361 osoba od čega su 64% bile žene, a prosječno je bilo nezaposlena 641 osoba, od kojih su 402 žene.

Ovo su samo neki od pokazatelja koji govore o stanju u gospodarstvu na području Grada Valpova uz konstataciju da Grad Valpovo ulaže velike napore da učini sve što može za poboljšanje ulaganjem u razvoj poduzetničkih zona.

Na jučer održanoj sjednici vijećnici su donijeli odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Valpova tako da se uskoro može očekivati natječaj za zakup pedesetak hektara zemljišta na području grada, a dali su i suglasnost za provođenje projekta Izgradnja novog trga u Harkanovcima vrijednog 125 tisuća eura, s kojim će se sudjelovati u natječaju kojeg je raspisao LAG Karašica za sufinanciranje poboljšanja uvjeta života u ruralnim sredinama.

Na kraju sjednice vijećnici su izviješteni i o očitovanju Službe za nadzor zaštite okoliša i vodopravne inspekcije osječkog područnog ureda Državnog inspektorata RH oko problema onečišćenja zraka u Gradu Valpovu.

Očitovanje dolazi nakon zaključka Gradskog vijeća Grada Valpova od 18. srpnja vezanog za narušenu kvaliteta života građana Valpova širenjem neugodnih mirisa iz tvrtke Livit d.o.o. iz Zagreba.

U očitovanju se navodi da se vode dva upravna postupka s tim u vezi, tijekom kojih je izdano rješenje o izricanju novčane kazne odgovornoj osobi u tvrtki Livit d.o.o., a pokrenut je i prekršajni postupak.

U tijeku je i postupak u kojem je izdano rješenje o privremenom obustavljanju postupka gospodarenja otpadom i dat je rok za usklađivanje rada s uvjetima iz izdane Dozvole. Rok još nije istekao, a nakon njegova isteka ponovit će se kontrola izvršenja i nakon toga postupak nastaviti u skladu sa zakonskom procedurom.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 641 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It