MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

15. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE/NOVALJA U Novalji na otoku Pagu, održano je  15. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske.

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, natjecanje je okupilo 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija te goste iz Slovenije i Mađarske.

Zatvaranju je prisustvovao velik broj navijača, visokih gostiju i vatrogasnih dužnosnika: potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, izaslanik predsjednika Vlade RH, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika HVZ-a za priobalje, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, dopredsjednici Hrvatske vatrogasne zajednice: Slavko Gauš, Zdenko Čarapar, Stjepan Skuliber, Mijo Brlečić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkevnik, predsjednik mađarskog odbora za mladež Laszlo Schefer, izaslanica župana Ličko-senjske županije Vesna Stručić, župan Međimurske županije Matija Posavec, u ime Grada Novalje Ivan Peranić te gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel.
 
Predsjednik Sanader pozdravio je nazočne u ime Hrvatskog sabora i Predsjedništva HVZ-a te zahvalio domaćinima i voditelju natjecanja Nedeljku Vukaloviću. „Čestitam svima koji su danas nastupili, posebne čestitke upućujem pobjednicima i zahvala sudcima na odličnoj organizaciji, a pobjedničkim ekipama želim da dostojno predstavite Hrvatsku na natjecanju sljedeće godine u Italiji“, kazao je Sanader.


Zapovjednik Tucaković uputio je veliku zahvalu u ime predsjednika Vlade RH i čestitao voditeljstvu, svim zapovjednicima, sudcima, trenerima, roditeljima. „Čestitam svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva. Posebno čestitam pobjedničkim ekipama koje su se plasirale u Trentino, a zahvalu upućujem domaćinima DVD-u Novalja, Vatrogasnoj zajednici Ličko - senjske županije i neka nam živi hrvatsko vatrogastvo“, zaključno je rekao Tucaković.

 
Na natjecanju u Novalji uspješno je nastupilo i 6 odjeljenja ženske i muške vatrogasne mladeži iz Osječko-baranjske županije, s jednom zlatnom, dvije srebrne i tri brončane medalje, među njima i ekipa ženske mladeži DVD-a Veliškovci.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:

Mladež muška:

 1. DVD RIBNICA
 2. DVD OSTRNA
 3. DVD TUGONICA - PODGRAĐE 

Odjeljenja iz Osječko-baranjske županije pokazala su zavidnu spremnost i ostvarili dobre rezultate u žestokoj konkurenciji:

 • Odjeljenje muške mladeži DVD Đakovo ostvarilo je odličan rezultat, zlatnu medalju i osmo mjesto u konkurenciji od 56 odjeljenja;
 • Odjeljenje muške mladeži DVD Breznica Našička plasirano je na 41. mjestu s brončanom medaljom;
 • Odjeljenje muške mladeži DVD Lila plasirano je na 52. mjestu s brončanom medaljom.

Mladež ženska:

 1. DVD BEDEKOVČINA
 2. DVD KOPRIVNICA
 3. DVD OSTRNA 
 • Odjeljenje ženske mladeži DVD Veliškovci ostvarilo je odličan rezultat s 18. mjestom i srebrnom medaljom;

 

Ekipu ženske mladeži DVD-a Veliškovci predstavljali su: Iva Zajec, Klara Jurina, Vlatka Lovrenčić, Maja Gardilo, Ivana Potočki, Nika Sinković, Katarina Gregić, Miley Majdenić, Marta Stanić i Lucija Đurkić s voditeljicom Vesnom Kozina.

 

 • Odjeljenje ženske mladeži DVD Đakovo ostvarilo je 30. mjesto sa srebrnom medaljom;
 • Odjeljenje ženske mladeži DVD Stipanovci ostvarilo je 36. mjesto s brončanom medaljom.

Na natjecanju je sudilo i 7 sudaca iz Osječko-baranjske županije, među njima i dva suca iz VZG Belišće (Ivan Vincetić i Josip Kozina).

Abičić, Kozina, Vincetić, Koški, Vinković, Nađ, Bošnjaković i Sever-Smrček.

Temeljem postignutih rezultata prve tri ekipe iz svake kategorije imaju pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati sljedeće godine u talijanskom Trentinu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 634 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu