MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održano natjecanje „Klokan bez granica“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U Osnovnoj školi „Matije Petra Katančića“ u Valpovu  u petak, 22. ožujka 2024. godine održano je Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“.

Riječ je o  natjecanju koje se održava u 98 država Europe, Amerike, Afrike, Australije i Azije, a već 26. godina održava se i u Republici Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva . Cilj ovog natjecanja je popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

U valpovačkoj je školi na ovom natjecanju sudjelovalo 87  učenika od drugog do osmog razreda. Natjecanje je pojedinačno, a korištenje računala nije bilo dopušteno. Učenici su rješavali zadatke s ponuđenih 5 odgovora od kojih je samo jedan bio točan. Zadaci su bili grupirani u tri različite težine, a točna rješenja najlakših zadataka donosila su 3 boda, potom 4 boda, a najteži zadaci 5 bodova. Za netočne odgovore oduzima se dio bodova od postignutog uspjeha. Učenici drugog i trećeg razreda rješavali su 12 zadataka u vremenu od 60 minuta, a ostali učenici 24 zadatka u vremenu od 75 minuta.

Svaki učenik koji je sudjelovao na natjecanju dobio je simboličan dar– keks torticu, kemijsku olovku i trokut. Najuspješnijih 10 % učenika dobiva i nagradu.

Rješenja zadataka bit će objavljena 24. travnja 2024.,  neslužbena rang -lista 29. travnja 2024., dok će od 29. travnja do 2. svibnja 2024. biti zaprimane primjedbe na plasman ili netočne podatke.  Konačna rang - lista bit će objavljena 3. svibnja 2024.godine  na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva.

Ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, Valentine Škorvaga.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 846 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu