MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

OPĆINA BIZOVAC: Tradicionalna općina modernih pogleda u budućnost

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC U Edukativnom centru u središtu mjesta, u utorak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kao središnja manifestacija obilježavanja Dana općine Bizovac.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Nikola Lacković pozdravljajući sudionike, među kojima i zamjenika župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Matu Lukića te predstavnike prijateljskih Općina i susjednih općina i gradova te ukupnog društvenog života Općine Bizovac.

Načelnik, Srećko Vuković kratko se osvrnuo i na ukupan razvoj Općine Bizovac, i pri tome, između ostaloga rekao:

-Od vremena utemeljenja, od daleke 1993.  do danas  ostvareni su brojni životno važni projekti, građena je komunalna i javna infrastruktura. Ulagalo se u zdravstvo, predškolsko obrazovanje, školstvo, socijalne programe, protupožarnu zaštitu i razne javne potrebe.

Kroz proteklo vrijeme vodila se briga o gospodarskom razvoju, kulturi i sportu, o našim župnim zajednicama, o našim ljudima i njihovim raznim potrebama.

Neizmjerne zasluge za sva postignuća pripadaju dosadašnjim općinskim rukovodstvima, prethodnim načelnicima, djelatnicima općinske uprave, članovima poglavarstava i općinskih vijeća u svim sazivima od vremena utemeljenja do današnjih dana.

Veliki broj  infrastrukturnih i društveno korisnih projekata ne bi mogli ostvariti da nije bilo uvijek korektne suradnje s resornim ministarstvima Republike Hrvatske, državnim institucijama, agencijama, fondovima, Osječko-baranjskom županijom i njenim pripadajućim odjelima, susjednim jedinicama lokalne samouprave gradovima Valpovom i Belišćem te općinom Petrijevci.

Povodom trideset i prve obljetnice postojanja naše općine zahvalu upućujem odgojno-obrazovnim institucijama (osnovnoj školi i vrtiću), kao  i nositeljima društvenog života, aktivnim pojedincima i entuzijastima u sportskim i kulturnim udrugama građana.

Veliko hvala hrvatskim braniteljima i svim domoljubima koji su u vrijeme Domovinskog rata stali na branike domovine. Ovoga trenutka prisjećamo se i svih onih koji su svoje živote položili za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku i sve nedužne žrtve stradale 7. studenoga 1991. prilikom avionskog napada na Bizovac.

Zahvaljujem kreativnim vrijednim promicateljima i čuvarima tradicijske baštine bizovačkog kraja.

S ponosom odajem zahvalno priznanje za rad i djelovanje pripadnicima vatrogasnih društava, humanitarnih organizacija i djelatnicima službi javnog reda i sigurnosti te vrijednim aktivnim udrugama građana.

Povodom 17. travnja Dana Općine Bizovac stanovnicima Bizovačkog kraja upućujem najsrdačnije čestitke s istinskom željom da u nadolazećim vremenima zajedničkim snagama i dalje nastavimo doprinositi sveopćem ravnomjernom napretku i razvoju svih naših naselja te marljivo vodimo brigu o  društvenom i javnom životu u cilju boljeg, sretnijeg i ugodnijeg življenja na našim prostorima.

O ostvarenim projektima u prošloj godini uz najavu najvažnijih projekata za 2023. godinu, vijećnici su upoznati prikazivanjem video zapisa, s čijim se tekstom možete upoznati OVDJE.

Loading...

Domaćinima i sudionicima svečane sjednice posebnim su se čestitkama obratili Ljerka Vučković zamjenica gradonačelnika Belišća, Goran Ivanović, saborski zastupniku prošlom sazivu i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Svečana je sjednica zaključena uručivanjem javnih priznanja kolektivima i pojedincima koji su ostvarili zapažene rezultate u proteklom razdoblju.

Priznanja su dodijeljena:

Obrtu za ugostiteljstvo, trgovinu i usluge Narcis Bizovaca za 50 godina neprekidnog rada, iznimna postignuća i svekoliki doprinos razvoju ugostiteljske djelatnosti u Bizovcu, Jozi Kujundžiću za dugogodišnje i ustrajno djelovanje u Bizovačkom šahovskom klubu Mladost Bizovac te svekoliki osobni doprinos razvoju i unapređenju šahovske igre na području šire lokalne zajednice, Nikoli Blaževiću, za dugogodišnje i ustrajno djelovanje u Nogometnom klubu BSK te svekoliki osobni doprinos razvoju i unapređenju nogometa, Udruzi umirovljenika Općine Bizovac za iznimna postignuća i svekoliki doprinos od osobitog javnog značenja za razvoj i napredak u radu s umirovljeničkom populacijom.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 580 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu