MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Studenti potpisuju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas, u ponedjeljak, 28. prosinca 2015. godine, s početkom u 12.00 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belišća održat će se svečano potpisivanje ugovora za studentske stipendije u akademskoj godini 2015./2016.

 

Tom prilikom bit će potpisani ugovori za čak 53 studentske stipendije čime se Grad Belišće svrstava među gradove s najvećim brojem studentskih stipendija u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Prema novoj gradonačelnikovoj odluci, od ove akademske godine Grad će stipendirati 53 studenata, i to 25 najuspješnijih u mjesečnom iznosu od 1000 kuna te još 28 studenata koji ispunjavaju propisane kriterije sa po 600 kuna mjesečno, za što je u proračunu osigurano 424.000 kuna. Zahvaljujući takvim potezima Belišće trenutačno po broju i iznosu studentskih stipendija dijeli osmo mjesto u Hrvatskoj s Dubrovnikom.

Uz već deset odobrenih stipendije za korisnika koji će primati 1000 kuna mjesečno tijekom cijelog studiranja, a riječ je o Marti Pavlinić, Marini Blažević, Mihaelu Takaliću, Ivani Ranogajec, Dini Rakipoviću, Tonji Haničar, Vladimiru Aniću, Nives Haničar, Ivoni Jakovac i Ani Živković, novih 15 studenata od ove se godine također našlo na listi. Među njima su Marija Strugačevac, Sara Jurišić, Benjamin Puljko, Simona Milković, Matea Nađ, Barbara Majdenić, Patricija Horvat, Antonija Potočki, Jurica Cvenić, Mihaela Grahovac, Marina Sučić, Tin Ikić, Petar Tivanovac, Mirna Čordaš i Sana Mihaliček.

Ostalim prijavljenim studentima koji ispunjavaju kriterije, a ukupno ih je 29, na prijedlog gradonačelnika Belišća Dinka Burića dodijelit će se stipendija za jednu akademsku godinu kao poticaj u iznosu od 600 kuna mjesečno. Taj poticaj dobit će Ena Golik, Domagoj Slačanac, Marko Šestanj, Marija Belić, Ana Mari Blažević, Filip Dorić, Maja Sudar, Katarina Pucko, Dora Šimošić, Nikola Abramić, Andreja Kristić, Matija Koški, Adriana Mikolić, Matija Ivoš, Patricija Plantić, Josipa Mađarić, Doris Bošnjak, Lucija Begonja, Sara Iličić, Anja Crnogaj, Ema Ikić, Filip Šimić, Petar Huis, Mirna Romanjik, Dunja Straka, Dražen Kušić, Matko Andrišić, Dunja Jurkić i Ivan Skenderović.

Koliko je velik iskorak napravio Grad kada je riječ o stipendiranju studenata u posljednje dvije i pol godine, potvrđuje podatak da je do kraja 2013. godine studentska stipendija iznosila 600 kuna mjesečno, a Grad je za tu namjenu osiguravao nešto manje od 92.000 kuna. Na gradonačelnikov prijedlog, u prošloj se godini taj broj za trećinu povećao, pa je mjesečni iznos stipendije porastao na 900 kuna mjesečno, kao i broj stipendista, kojih je do kraja godine bilo 39. Sukladno s tim, iznos za stipendije u gradskom je proračunu lani „podebljan“ četverostruko, na 351.000 kuna, što je, na oduševljenje roditelja i studenata, nastavilo rasti i u ovoj godini - na 1000 kuna, 53 studenta i 424.000 kuna iz gradske blagajne.

 Foto: Potpiosivanje ugovora 2014. godine

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 878 gostiju i jedan član online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu