MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Primarna zadaća: Izrada strategije turističkog razvoja grada

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Turistička zajednica Grada Valpova u prošloj je godini ostvarila značajan porast prihoda, a slično će biti i u 2013. godini, zaključili su jučer članovi Skupštine TZ Grada Valpova na petoj, završnoj sjednici u ovoj godini.

 

U odsutnosti predsjednika TZ, gradonačelnika Leona Žulja, sjednicu je vodio Frano Gagro, a informaciju o radu i financijskom poslovanju dao je voditelj Ureda TZ Igor Tonković.

- U prvom kvartalu ove godine ostvarili smo projekte za koje su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma krajem prošle godine, naveo je Igor Tonković.

-Postavili smo turističku signalizaciju u svim prigradskim naseljima, turistički info kiosk, turističku kartu grada, organizirali edukativne seminare o turizmu i opremili turistički Ured.

U ovoj godini od nekolicine kandidiranih projekata odobrena su nam sredstva u iznosu od 86.000 kuna i za taj smo iznos nabavili turističku signalizaciju u gradu Valpovu, uredili kružni tok na ulasku u grad iz smjera Bizovca, nabavili 200 stolica za potrebe održavanja manifestacija te preveli web stranicu na engleski i njemački jezik. Ukupno uložena sredstva za te projekte je 105. 000 kuna, nastavio je.

Još se čeka potvrda prihvaćanja projekta opremanja Centra kulture u dvoranu za kongresni turizam u vrijednosti od 195 000 kuna, a omogućen je i besplatan pristup internetu u središtu grada.

Najviše je novca uloženo u organizaciju manifestacije Valpovačko turističko ljeto, a poduprti su još neki turistički događaji u Gradu i nekim prigradskim naseljima. U informaciji je izraženo i zadovoljstvo pokazateljima koji ukazuju na porast broja noćenja u 2013. godini koji je dosegao 17 tisuća, a sve ukazuje na to da Valpovo postaje poželjna turistička destinacija kontinentalnog turizma i da se u tu granu treba i dalje ulagati.

Na tragu ovakvog zaključka je krenula rasprava o osnivanju radne skupine koja bi utvrdila Strategiju razvoja turizma na području grada, što bi Valpovo uvrstilo među turistička odredišta koja bi s mnogo izgleda u pozitivno rješenje mogla sudjelovati na natječajima za financiranje turističkog razvoja putem fondova Europske unije. O dva takva natječaja u koja bi se trebalo uključiti informirao je Igor Tonković, a riječ je o programima dodjele bespovratnih sredstava za razvoj turizma s minimalnom potporom od 1 do najveće potpore od 10 milijuna Eura. Drugi je program u rasponu od 500 tisuća do 3,5 milijuna eura namijenjen malim i srednjim poduzećima koja ulažu u smještajne kapacitete, kao i u razvoj dodatne turističke ponude i jačanja komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa. Za oba ova natječaja rokovi su još otvoreni i postoji realna mogućnost uključivanja u njih s nekim od projekata.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 583 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu