MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Klub vijećnika HDZ-a: Više se ulagalo u „kotliće“ nego u gospodarstvo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Nakon Jučer održane sjednice Gradskog vijeća primili smo priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje objavljujemo u cijelosti.

 

-Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća, koja je održana jučer 16.prosinca 2013. klub vijećnika HDZ-a grada Belišća odbio je sudjelovati u njenom radu zbog dvojbe i nejasnoće oko pravilnosti sazivanja same sjednice čija posljedica može biti poništenje sjednice i svih odluka koje su pritom donesene. Klub vijećnika HDZ-a kao i drugi oporbeni vijećnici upozorili su na dvojbu (posebno na sporni članak Poslovnika Gradskog vijeća koji je podložan različitom tumačenju) i zatražili sazivanje nove sjednice sukladno propisima u suprotnom da će se zatražiti nadzor i mišljenje ministarstva uprave.

Posebno je bila dvojbena činjenica na koju je oporba upozorila kako je bivši predsjednik Gradskog vijeća pismenu ostavku dao 10. prosinac 2013. a sjednicu sazvao dokumentom kojega je potpisao 11. prosinca 2013. godine, a sve u duhu nejasne i nedovoljno definirane odredbe Poslovnika Gradskog vijeća.

Nakon toga određena je stanka od 10 minuta radi konzultacija stručnih službi međutim ta stanka odužila se na gotovo 1,30 h tako da je sjednica koja je trebala započeti u 14.00 započela s usvajanjem dnevnog reda u 15.25 h pri čemu je gradonačelnik telefonski kontaktirao i samog ministra uprave, no niti to nije do kraja otklonilo problem.

Činjenica da je kontaktiran i ministar uprave te da je početak gradskog vijeća kasnio zbog ovoga razloga gotovo sat i pol, smatrali smo da dovoljno govori o ozbiljnosti problema i postojanju dvojbe, te smo inzistirali na sazivanju nove sjednicu u skladu s propisima a sve kako se ne bi izlagali mogućem riziku poništenja ove sjednice i svih njezinih odluka.

 Međutim nakon toga predstavnička većina nastavila je sjednicu. S tim u vezi ne možemo ne primijetiti i držimo kako materijali koji su nam dostavljeni za sjednicu, a koji su se odnosili na 4. po redu rebalans proračuna za 2013. godinu ukazuju na loš rad aktualnog gradonačelnika u prvih 5 mjeseci mandata.

Temeljem najavljivanih ulaganja u gospodarstvo na području grada Belišća nažalost moramo konstatirati kako se u proteklih 5 mjeseci mandata novog gradonačelnika više ulagalo u "kotliće" nego li u gospodarstvo. Štoviše, novac koji je bio namijenjen za gospodarstvo nije se u tu svrhu i koristio.

U proračunu za 2013 godinu bilo je namijenjeno 1.633.000 kn za razvoj poljoprivrede.

Od planiranih 1.633.000 kn u prvih 11 mjeseci 2013. godine uloženo je tek 317.585 kn. Poljoprivreda je sektor u kojoj egzistenciju nalazi velik broj naših sugrađana i ona je sigurno važna smjernica razvoja naše sredine. Iz toga proizlazi i nebriga za naša prigradska naselja koja u velikoj mjeri ovise o poljoprivredi.

Zapazili smo i činjenicu kako je nakon našeg osvrta u medijima korigirana odluka da se poduzetnicima na području grada Belišća za novozaposlenu osobu dodijeli jednokratna subvencija u iznosu od 1.000 kn. Na ovom gradskom vijeću ta je odluka korigirana i subvencija sada iznosi 2.000 kn, međutim s obzirom na to da je ta subvencija do sada iznosila 5.000 kn, smatramo kako je i ovo loša poruka koja se šalje poduzetnicima, našim nezaposlenim sugrađanima i razvoju gospodarstva u cjelini.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 516 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu