MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

BELIŠĆE:Od Grada prijatelja djece, do Grada po mjeri djeteta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer je zainteresiranoj javnosti predstavljen nacrt Lokalne strategije za prava djece Grada Belišća za razdoblje 2016. do 2012. godine.

Rezultat je to predanog rada brojnih volontera i stručnjaka kojeg je predstavila Marina Trbus iz Udruge Korak po korak, nositeljice projekta Organizacije koje brinu.

Organizacije koje brinu je projekt koji ima za cilj osnažiti male, lokalne, organizacije civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobre vladavine, odnosno provedbe politika prema djeci i mladima na način da se  povećaju kapaciteti organizacija civilnog društva i javne administracije za proces uspostave transparentnih politika prema djeci i mladima. Financira ga Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 240.000,00 eura.

Strategiju je predstavio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, predsjednik Savjeta za prevenciju, tijela koje je uz vanjske suradnike i Centar mladih Grada Belišća podnio najveći teret stvaranja strategije.

U sklopu projekta Organizacije koje brinu, na području grada Belišća provedena su dva istraživanja koja su se razlikovala u svojim ciljevima.

Prvo istraživanje „Razina dobrog upravljanja vezano za politike prema djeci“ provedeno je tijekom travnja i svibnja 2015. godine. Istraživanje je uključivalo 4 stupa aktivnosti, a ukupno je obuhvaćeno 205 osoba.

Drugo istraživanje „Što ti želiš promijeniti“, provedeno je tijekom siječnja 2016. godine, tehnikom anketnog listića koji se mogao ispuniti on-line ili pismeno te ubaciti u kutije koje su se nalazile u različitim institucijama na razini grada koje su lako dostupne djeci i odraslima (škola, lokalna uprava, udruge, centar za socijalnu skrb, knjižnica, policija i drugi). Istraživanje je imalo za cilj utvrditi potrebe djece na području grada s ciljem da Strategija odgovara potrebama i prioritetima djece i njima važnih odraslih osoba. Na području grada Belišća ukupno je sudjelovalo 1000 sudionika u dobi od 7 do 58 godina.

Najveći broj želja i prijedloga odnosio se na područja sporta, kulture i drugih aktivnosti slobodnog vremena te obrazovanja. Slijede područje odgoja i obrazovanja, zdravlja, zaštite od nasilja te općenito usluge koje bi unaprijedile socijalni standard djece i njihovih obitelji.

Predstavljanjem strategije i njenim  stavljanjem u javnu raspravu otpočinje završni dio procesa nominiranja Grada Belišća Gradom po mjeri djeteta. Završnica se očekuje krajem prosinca, kada bi nakon provedene javne rasprave Gradsko vijeće trebalo usvojiti Strategiju i tako zaključiti njezino stvaranje i implementaciju u gradsku svakodnevicu. Već jučer, sudionici predstavljanja iskoriostili su prigodu i dali nekolikom prijedloga koji su prihvaćeni i bit će, nakon javne rasprave ugrađeni u strategiju.

Strategiju možete pročitati na stranicama www.belišće.hr

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 473 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It