MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PRESELJENJE POLICIJSKE POSTAJE:Trgovinom ishođen potez

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U središtu Valpova, pred zgradom Valme danas se prije podne potpisivala peticija protiv premještanja Policijska postaje Valpovo u Belišće.

 

Potpise evidentiraju aktivisti Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Valpovo, i prema njihovim riječima, do podneva su prikupili tristotinjak potpisa. Potpisivanje peticije danas je organizirano do 14 sati, a prema informacijama koje su dali organizatori, prikupljat će se i sutra prije podne.

U tekstu peticije se kaže:

Ponukani upitima zabrinutih građana i neslužbenim informacijama kojima raspolažemo da će se policijska postaja iz Valpova preseliti u Belišće , javno Vam se obraćamo sa apelom da nam pomognete da to spriječimo.
Ne ulazeći u pravo Grada Belišća i njegovih građana na bolju dostupnost svih tijela javne vlasti izražavamo ogorčenje načinom na koji se to čini ,a čini se tiho i netransparentno . Pozdravljamo svaki potez koji gradonačelnik grada Belišća eventualno čini za dobrobit svojih građana i želju da svi građani naša dva susjedna i prijateljska grada imaju bolji i lakši život , oštro se protivimo da se to radi "preko leđa "građana Grada Valpova i svih njegovih prigradskih naselja . Također smo mišljenja da bi premještanje PP iz Valpova u Belišće i mještanima Općine Bizovac i Petrijevci otežalo i poskupilo rješavanje njihovih privatnih poslova vezanih za javnopravne ovlasti koje obavlja PP Valpovo .
Bez želje da politiziramo i skupljamo političke poene na ovoj temi navodimo Vam i ostale povijesne , ekonomske i ostale argumente zašto se oštro protivimo premještanju PP iz grada Valpova u Belišće .
1. Valpovo je kroz svoju povijest bilo i jeste upravno središte Valpovštine kao subregije u kojoj živi nešto više od 30 000 stanovnika.
Barun Josip Prandau je davne 1810. godine u Valpovu osnovao pandure, a 1868. godine u Valpovu je osnovana žandarmerijska postaja (usporedbe radi Grad Belišće je osnovan 1884.Godine)
2. Valpovo je sjedište tijela sudbene vlasti, koja se također odnose na ukupno stanovništvo Valpovštine (gruntovnica i katastar).
3. Valpovo je sjedište Srednje škole s više od 800 učenika, kao i središte Osnovne škole s više od 1000 učenika.
4. Valpovo je i gospodarsko središte u smislu trgovine, u kojem svoje objekte ima šest trgovačkih lanaca i drugih trgovina, proizvodnje, proizvodnje tehnologije, ratarske proizvodnje, prehrambene proizvodnje, metaloprerađivačke proizvodnje i brojnih drugih uslužnih djelatnosti, kao i sjedište ispostave četiri banke, te FINA-e.
5. Valpovo je sjedište Centra za socijalnu skrb,Ureda državne uprave , Gradskog društva Crvenog križa, Doma zdravlja i ove institucije odnose se također na čitavu Valpovštinu.
6. Valpovo je kao prometno i geografsko središte povezano državnim i županijskim cestama u pravcu Petrijevaca i Osijeka, Koške i Našica, Bizovca i Osijeka te Donjeg Miholjca. Ovim prometnicama prometuju i redovne autobusne linije koje koriste mnogi građani dolazeći u Valpovo rješavati svoje potrebe i obveze, uključujući i dolaske u Policijsku postaju Valpovo.
7.U sigurnosnom smislu neophodno je da u Valpovu bude PP, jer se u Valpovo kao središte društvenog i noćnog života svakog vikenda slije oko 1000 mladih ljudi iz okolnih Gradova i mjesta.
Vodeći računa da Valpovo u svom upravnom ,administrativnom i gospodarskom smislu uhodano funkcionira kao cjelina, preseljenje jedne važne institucije kao što je Policijska postaja Valpovo u susjedni Grad značilo bi istrgnuti jednu potrebitu i važnu oblast iz konteksta cjeline i na taj način građane dovesti u financijske i prometne poteškoće, jer vrlo često građani prilikom dolaska u Valpovo, rješavaju više administrativnih potreba odjednom, npr. gruntovnica, Policijska postaja, banka i sl.
Žao nam je što se na ovakav "neprijateljski" način stvara "zla krv" između naša dva do sada prijateljska grada , te se nadamo da će političke strukture u Gradu Belišću uvidjeti svoju pogrešku i povući ovaj prijedlog i da će umjesto "otimanja" od susjeda pronaći neki drugi način da Gradu Belišću i njegovim građanima osiguraju bolji život .
Također koristimo priliku da Vas obavijestimo da će HDZ Grada Valpova u suradnji s grupom građana pokrenuti potpisivanje peticije (svakog radnog dana na prostoru ispod Valme) da se spriječi ovaj ničim opravdan i trgovinom ishođen potez.
Ujedno pozivamo sve političke opcije koje djeluju u političkom životu Grada Valpova (uključujući HDSSB i SDP) da jasno osude i da se distanciraju od ove sulude ideje koja će svim našim sugrađanima umnogome otežati svakodnevni život, kaže se u peticiji koju potpisuje Gradski odbor HDZ-a Valpovo.

Komentari   

+6 #2 kio 2014-01-25 16:08
Ako su radnici iz Valpova Bizovca ili Petrijevaca mogli dolazit svih ovih godina zaradjivat kruh u Belísce mogu onda i zastat ovdje u policiskoj postaji! Belisce je osovina razvoja ovog kraja i treba napokon da dobije sto zasluzuje!
Citat
+20 #1 Buvo 2014-01-25 13:29
Kakvi su to argumenti????Po gotovo pod 1. jer i Belišće je imalo policiju 60 -tih godina, a i pod 7. vam je malo veća fora.
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 665 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It