MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Mjesto za duhovnu okrjepu, mir i nadu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IVANOVCI Dr.Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru, proteklog je vikenda na velikoj svečanosti u svojim rodnim Ivanovcima blagoslovio i svečano položio kamen temeljac za II Šenštatsko svetište Majke Božje Triput Divne u Hrvatskoj koji će se ovih dana početi graditi u ovom valpovačkom prigradskom naselju.

 

Program je započeo Svetom misom na otvorenom koju je predvodio nadbiskup u miru Srakić, nakon čega je uslijedila procesija na zemljište budućeg Svetišta, polaganje temeljnog kamena te druženje s hodočasnicima koji su došli iz svih dijelova Hrvatske, ali i šire.

lzgradnja Marijinog Svetišta započela je u veljači 2017.g, nakon Odluke Odgovornih za izgradnju šenštatskih svetišta i odobrenja nadbiskupa Đakovačko—Osječke nadbiskupije msn.dr.Đure Hranića.

Začeci ove priče sežu još u listopad 2010.godine, kada je voditeljima i odgovornim osobama Hrvatske šenštatske obitelji dostavljena Nominacija lokacije za moguću izgradnju Šenštatskog svetišta u Ivanovcima. Od strane predstavnika Šenštatskog pokreta u Hrvatskoj ponuda je prihvaćena, te je došlo do službenog sastanka s predstavnicima Grada Valpova. Na istom je sastanku prije četiri godine, u ime Pokreta Hrvatske Šenštatske obitelji, duhovnik Pater Christoph Horn istaknuo važnost izgradnje Svetišta s ciljem postojanja duhovnog centra sa svim sadržajima potrebnim za održavanje hodočašća.

Prvo takvo Svetište u Hrvatskoj izgrađeno je u Maloj Subotici, tako da će ovo u Ivanovcima biti drugo po redu Svetište koje se planira izgraditi u istočnom dijelu Hrvatske. Izgradnja takvog svetišta bila bi od velikog značaja za Istočnu Slavoniju, jer bi to bilo mjesto na kojem bi se okupljali vjernici iz cijele Hrvatske i inozemstva. Zbog osnaživanja Udruge Hrvatske Šenštatske obitelji u ovom dijelu Hrvatske, za početak je bilo zatraženo postavljanje križa na lokaciji izgradnje radi okupljanja štovatelja i vjernika, što je i učinjeno, a osim izgradnje Svetišta, u rodnom mjestu đakovačko-osječkog nadbiskupa mr.Marina Srakića, predviđena je i izgradnja parkirališta za osobna vozila, nadstrešnica za bicikle, sakristije s tri ispovjedaonice, spremišta, sanitarnog čvora, prostorija za literaturu, vanjskog oltara i križnog puta, te u budućnosti izgradnja hodočasničkog doma.

«Mnoge generacije nisu imale tu izuzetnu čast—graditi vidljivi dom Nebeskoj Majci, graditi njeno Svetište i u suživotu s njom duhovno rasti u težnji konačnom cilju—Isusu», naglašavaju pokretači ovog projekta dodajući da je financiranje izgradnje budućeg Svetišta naše Kraljice u Ivanovcima predvideno najvećim dijelom iz dragovoljnih priloga članova Hrvatske šenštatske obitelji, poduzetnika i svih ljudi kojima je Majka Božja jedna i jedina Majka našega Gospodina u srcu.

Uplata za donaciju novčanih sredstava može se izvršiti kod Privredne banke Zagreb, IBAN HR53 2340 0091 5108 38877.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 439 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu