MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

JAVNI RED I MIR: Uskoro nadzorne kamere

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova, vijećnici su dio svojih rasprava posvetili  stanju sigurnosti i javnom redu i miru.

Rasprava je potaknuta pismom što ga je predsjedniku Gradskog vijeća i gradonačelniku uputio jedan građanin, koji je u svom dvorištu napadnut od grupe napadača sredinom svibnja oko 21,30 sati.

- Sve se dogodilo nakon što sam biciklom ušao u dvorište i parkirao ga u ga garažu. Izlazeći iz garaže primijetio sam dvojicu  mladića kako mokre po ružama, a kada sam ih pitao što rade u mom dvorištu, okomili su  se na mene ta dvojica i još trojica, koji su se iz mraka pojavili, brutalno su me fizički napali, piše napadnuti sugrađanin.

-Dobio sam više udaraca po licu, srušili su me na zemlju, šutall nogama po cijelom tijelu, a ja sam nisam uspio ni pomoć pozvati. Tko zna što bi se sve dogodio da jedna djevojka nije počela vikati na napadače i da ju nije čula moja supruga, koja je odmah pozvala policiju, nastavlja. 

Sudjelujući u raspravi, gradonačelnik Matko Šutalo je rekao kako je u stalnom kontaktu s načelnikom Policijske postaje u Belišću, s kojim na tjednoj bazi analizira poduzete mjere pa može potvrditi da policija u skladu s mogućnostima poduzima određene mjere u nadzoru javnog reda i mira te da je već poduzeo korake da se na odgovarajućim pozicijama u gradu postave nadzorne kamere što je jedna od mjera koje bi trebale doprinijeti većoj sigurnosti u gradu.

Pismo, u kojem se detaljno opisuje napad,  nastavlja se i s niz pitanja i vrlo važnom porukom:

-Sve ovo pišem kako bi Vas upoznao i upozorio s izrazito lošim stanjem javnog reda i mira u Valpovu, posebice u središtu Valpova. Grupa huligana koja je i policiji široj javnosti dobro poznata, već godinama doslovce terorizira nas obične građane. Buka, galama, razbijanje, tučnjave, razuzdano ponašanje pijanih skupina mladića i djevojaka, problem je koji nas muči i na koji upozoravamo već dugo, ali konkretnog pomaka nema i sada su se huligani još više razuzdali te nam upadaju u  dvorišta i u vlastitim dvorištima nas fizički napadaju“ navodi se u pismu.

Iako je od događaja proteklo dosta vremena i u međuvremenu je policija obavila svoj dio posla, vijećnici su bili složni oko toga da se Policijskoj postaji Belišće uputi zaključak s upitom o tome što je poduzeto u konkretnom slučaju, sa zahtjevom da se pojača nadzor  i broj ophodnji, osobito tijekom vikenda, a također je predloženo da se u predstojećoj raspravi o stanju sigurnosti povede rasprava i o skraćenju rada ugostiteljskih objekata u gradu.

Svi sudionici rasprave bili su ozlojeđeni konkretnim događajem i zalagali su se za poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se ovakvi i slični izgredi izbjegli.

Dubravko Kučinac pozvao je nadležne da reagiraju na odgovarajući način kako bi preduhitrili eventualnu reakciju napadnutih građana što bi moglo dovesti do tragedije.

Zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović  naglasila je kako se na svaku sličnu dojavu  reagira na odgovarajući način i prosljeđuje se nadležnim službama te da gradska uprava poduzima sve što je u njenoj nadležnosti da se u budućnosti takvi izgredi spriječe.

Vijećnik Šmit zalagao se za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata te pozvao sugrađane da pokažu više građanske hrabrosti dojavljujući policiji o izgredima i narušavanju javnog reda i mira te da svjedočenjem  pred sudom daju svoj doprinos sankcioniranju izgrednika.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 385 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu