MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

     

Zanimljivo prijepodne na trgu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO I samo kratak boravak na središnjem valpovačkom trgu danas prijepodne omogućio je prolaznicima omogućio zamijetiti događaje koji svjedoče o dinamici lijepog, sunčanog proljetnog dana.

Dok su radnici LIMKOMA iz Donjeg Miholjca plijenili pozornost prolaznika, jer su s visokih pokretnih ljestava popravljali daske na krovištu zgrade bivše Robne kuće Arca, koje su već mjesecima prijetile urušavanjem, znatiželjni su promatrači komentirali: „Konačno, već je bio i red“, a neki su bili ozbiljno zabrinuti za stabilnost pokretnih ljestava utemeljenih na četiri kotača nevelike prikolice i radnika koji je na vrhu ljestava otkivao daske. Lijep je dan konačno omogućio popravak i tog krovišta, nasuprot onog koje je na zgradi starog hotela Fortuna ponovno zablistalo punim sjajem.

Samo nekoliko metara dalje aktivistice Foruma žena SDP-a Valpovo, na štandu s tulipanima, provodile su humanitarnu akciju za Zakladu Ane Rukavine.

Prikupljale su novčane priloge za zakladu koja svojim radom doprinosi razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Slično je bilo na mnogim trgovima diljem Hrvatske, jer se ta humanitarna akcija pod nazivom "Omilljeni cvijet Ane Rukavina" postala lijepa tradicija. 

Upornim humanitarnim radom bavile su se i članice Udruge Mi iz Valpova. Lijepo sunčano, ali prohladno subotnje prijepodne iskoristile su za postavljanje izložbe radova članova svoje udruge. Marljive su žene iz te udruge već počele s izradom uskrsnih ukrasa i dekorativnih predmeta čijom prodajom žele prikupiti nešto novca koji će im omogućiti provođenje drugih aktivnosti koje su usmjerene na organizaciju društvenog života svojih članova s tjelesnim ograničenjima. Ekipa predvođena Ljiljom Ivanović i ove je subote dio svog prijepodneva provela u nastojanju da prikupe donacije sugrađana, kojima su zauzvrat nudile rukama izrađene zečiće i piliće u gnijezdima. Njihov je štand pred Valmom izazivao pozornost sugrađana, a ni prilozi nisu izostali.

 

Na već uobičajenom mjestu na trgu svoj su štand postavile i članice Odbora za zdravstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice koje su, u sklopu obilježavanja sutrašnjeg Svjetskog dana zdravlja, odlučile sugrađanima mjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera. Za razliku od naprijed opisanih, u ovoj se akciji nije očekivao novčani prilog, jer su usluge medicinskog osoblja iz ovog Odbora bile besplatne. Mnogi su prilazili štandu i uključili se u akciju, a u razgovoru s liječnicom i medicinskim sestrama riješili dileme o stanju svog zdravlja.

Akcija se danas provodila u središtu Valpova, a nastavlja se  u subotu 13. travnja 2019. u Šagu od 10 do 11 sati, Nardu od 11:30 do 12:30 te Ladimirevcima od 13 do 15 sati. Ekipa aktivista nastavlja s mjerenjima u ponedjeljak, 15.travnja 2019. u Marjančacima od 16:30 do 17:30, Ivanovcima  od 18 do 19 sati te u utorak, 16.travnja 2019. u Zelčinu od 16:30 do 17:30 i Harkanovcima od 18 do 19 sati. 

  

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 740 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu