MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

UZ SVJETSKI DAN UČITELJA:Nikad bolji uvjeti za rad

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ovogodišnji Svjetski dan učitelja, stotinjak valpovačkih učitelja i zaposlenika Osnovne škole Matije Petra Katančića obilježavaju u dugo očekivanim, izvrsnim uvjetima za rad.

-Završena je sveobuhvatna energetska obnova školske zgrade u koju je uloženo oko 7,1 milijun kuna, a u sklopu koje je postavljena izolacija na objektu i sportskoj dvorani, uređena fasada, zamijenjena dotrajala stolarija, te ulazna vrata čime je vizura cijelog objekta kompletno izmijenjena, s ponosom nas je izvijestio ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića, Dalibor Košutić.  

-Škola se ponovila i u LED rasvjetu, a dosadašnje se grijanje na lož-ulje zamijeniti novim energentom – peletima. Zahvaljujući svemu tome, troškovi za energente trebali bi biti za 70 posto manji nego što su sada. Najveći dio troškova snosilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH kroz fondove EU-a u iznosu od 3.838.558,42 kune, zatim Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a s 2.014.289,99 kuna, dok je Osječko-baranjska županija za ovaj projekt energetske obnove zgrade stare više od pola stoljeća izdvojila 647.957,40 kuna. U okruženju u kojem djelujemo suočeni smo s velikim razumijevanjem i nastojanju da nam se omoguće kvalitetni uvjeti za rad, ističe ravnatelj.

-Dok, s jedne strane uživamo podršku i razumijevanje, nažalost suočeni smo i s vandalizmom koji baca sjenu na sve što smo ostvarili i suočava nas s posljedicom nekulture i pomanjkanja kućnog odgoja, žali se ravnatelj s nelagodom zbog ružne poruke vandala na tek oličenoj fasadi škole.

-Sve naše učenike ove su godine dočekale i potpuno oličene učionice i školski prostori u čemu nam je uvelike pomogla Osječko-baranjska županija, osposobili smo lift u školi te napravili staze i prilaz ispred škole i opločili prostor oko fontane. Svi učenici razredne nastave, uključujući i Područne škole u Šagu, Nardu i Bocanjevcima, od ove su školske godine dobili i ormariće za osobne stvari koji su nabavljeni uz pomoć Grada Valpova, a iduće školske godine dobit će ih i učenici predmetne nastave, priča ravnatelj Košutić kojemu je u narednih nekoliko godina u planu i kompletno promijeniti unutarnju stolariju te podove u učionicama u matičnoj školi u Valpovu.

Kako bi djecu potaknuli na što češći boravak u prirodi i tu povremeno održavali nastavu, u valpovačkoj školi u završnoj je fazi izrada učionice u prirodi koju samostalno izrađuje školski majstor. Planove škole za postavljanjem učionice u prirodi pozdravili su i gradonačelnik Valpovo Matko Šutalo i Vijeće Mjesnog odbora Valpovo koji je u cijelosti osigurao materijal za ovaj objekt dok će Lions club Valpovo – Belišće cijele godine financirati uređenje cvjetnih gredica i zelenila oko istog prostora koji će biti otvoren tijekom ovogodišnjeg tradicionalnog Katančićevog jesenskog sajma, 11.listopada. Taj će prostor ovisno o potrebama, biti ustupan i na korištenje gradskim udrugama za lijepog vremena i ljetnog razdoblja.

-Dok, s jedne strane uživamo podršku i razumijevanje, nažalost suočeni smo i s vandalizmom koji baca sjenu na sve što smo ostvarili i suočava nas s posljedicom nekulture i pomanjkanja kućnog odgoja, žali se ravnatelj s nelagodom zbog ružne poruke vandala na tek oličenoj fasadi škole.

Osim planova za postavljanjem vanjskih kamera koje bi ubuduće spriječile slične izljeve nekulture, u školi do kraja ove godine planiraju i oslikavanje jednog zida školske zgrade onako kako je to bilo prije obnove. Na istom zidu trebao bi se nalaziti kolaž od sedam izabranih učeničkih radova s motivima iz školskog života, a još je u fazi odabir umjetnika koji bi trebao realizirati ovaj projekt.

Organizirani stručni izlet za sve učitelje u Podravinu, samo je „točka na i“ ovogodišnje proslave Svjetskog dana učitelja, koji se u obnovljenoj valpovačkoj osnovnoj školi Matije Petra Katančića, šest desetljeća nakon izgradnje škole, dočekao u uvjetima na kojim bi im mogle pozavidjeti i puno veće sredine od Valpova.  

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 530 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu