MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

DJEČJI TJEDAN: Dječje gradsko vijeće u posjetu gradonačelniku i zamjenici gradonačelnika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas, 9. listopada 2019. godine u 10 sati, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća grada Valpova posjetili su gradonačelnika grada Valpova, Matka Šutala i zamjenicu gradonačelnika, Anu Brajnović u sklopu Dječjeg tjedna u Valpovu.

Nakon srdačnog pozdravljanja i upoznavanja, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća, Jelena Lacković, izvijestila je gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika o provedenim izborima za Dječje gradsko vijeće te izboru za dječjeg gradonačelnika i zamjenika. Za dječju gradonačelnicu je izabrana Iva Sudarić, učenica 6. c razreda, a za dječjeg zamjenika gradonačelnika je izabran Mateo Đurković, učenik 8. b razreda Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo. Također, voditeljica je ukazala na važne zadaće Dječjeg gradskog vijeća: ukazivanje na potrebe i prava djece, promišljanje o radu gradske uprave s aspekta djece te osmišljavanje i provođenje projekata za djecu. Voditeljica je naglasila da će učenici angažmanom u Dječjem gradskom vijeću činiti dobro drugima, ali i sebi, tako što će razvijati i primjenjivati kritičko promišljanje, primjenjivati načela primjerene i asertivne komunikacije u raspravama te spoznati važnost rada za opće dobro koje i jest u biti bavljenja politikom uopće.

Učenice Iva Sudarić i Gracija Živković su uz pomoć voditeljice izradile prezentaciju koju su izložile uz učenicu Petru Galovac. Prezentacijom su predstavile ulogu i zadaće Dječjeg gradskog vijeća, podsjetile na dječja prava iz Konvencije o pravima djeteta, ali i izložile mišljenja, prijedloge i brojne ideje za boljitak djece i mladih u Valpovu. Neke od ideja iznijetih prošle godine su se pokazale ostvarene, što je svima prisutnima omogućilo dodatnu motivaciju i zainteresiranost za daljnji rad. Primjerice: rasvjeta u parku, obnova prostora zgrade NK Valpovke, školski ormarići, učionica u prirodi, obnova biciklističkih staza i nogostupa u gradu, proširenje vrtića (izgradnja nove zgrade vrtića u Ladimirevcima). Gradonačelnik Šutalo je najavio da će se i ove godine raditi na izgradnji i/ili popravku biciklističkih staza i nogostupa te brojni drugi projekti koji će i djeci i odraslima omogućiti bolje uvjete života. Današnji prijedlozi su, primjerice: kreativne radionice, obnova igrališta, veći broj koševa na igralištima, obnova sportskih rekvizita u gradskoj i školskoj športskoj dvorani, tribine na stadionu NK Valpovka, klizalište i druge. Većina projekata koje Dječje gradsko vijeće planira realizirati su humanitarnog i ekološkog karaktera što pruža nadu u bolje sutra i ruši negativne predrasude o današnjoj djeci.

Gradonačelnik je pohvalio kreativnost i kritičko promišljanje djece te zabilježio sve prijedloge kako bi sa suradnicima provjerio mogućnost realizacije istih. Zamjenica gradonačelnika je savjetovala djecu da svakodnevno u svom okruženju budu primjer bistrih, mladih i pravednih ljudi koji ne odustaju od svoga grada, potreba djece i mladih te pokušavaju učiniti nešto pozitivno za sve. Zahvalom na prijedlozima i mišljenjima te porukom djeci da nisu sama te da se sa svim prijedlozima i pitanjima uvijek mogu obratiti, završen je današnji sastanak koji je, prema svemu sudeći, dodatno inspirirao i djecu i odrasle.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 750 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu