MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Vandalski pohod pod okriljem noći

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HARKANOVCI Noćas je Harkanovčane uznemirio neobjašnjiv vandalski ispad o kojem će činjenice tek utvrditi policija, koja još uvijek obavlja uvid u posljedice.

Za sada se ne zna kojim su redom vandali, ili više njih, napali prostore Područne škole, pogone Bioagrara i prostorije seoskog nogometnog kluba.

-Ovo je drugi puta u mjesec dana da su naši prostori meta izgrednika, žali se Damir Jakopiček, ravnatelj Osnovne škole u Ladimirevcima, kojoj pripada Područno odjeljenje u Harkanovcima.

-Prvi su nam puta provalili i odnijeli računalo, a ovaj put su porazbijali stakla na prozorima i ulaznim vratima. Ulazna su vrata bila zaključana i nisu provaljena, opisuje štetu ravnatelj.

Slično je bilo i u poslovnim prostorima tvrtke Bioagrar. Sve je bilo zaključano, uključujući i ulazna vrata na ogradi pa je počinitelj, ili „hrabra“ skupina, morala preskočiti ogradu da bi porazbijali stakla na prozorima i ulaznim vratima. Na mjestu događaja su pronađeni komadi kamenja, međutim, prosuđuju promatrači, premali su da bi se njima mogla napraviti tolika šteta, pa se pretpostavlja da su napadači imali i neki drugi pogodan alat za razbijanje.

Na nogometnom smo igralištu sreli mještane koji su u čudu gledali posljedice pohoda vandala:razbijeni prozori, ubačena kanta za smeće u društvenu prostoriju. Ni u te prostore nisu ulazili; vrata su bila zaključana, ali je razbijanjem  prozora  i ubacivanjem kante za smeće načinjen veliki nered.

Mještani su negdje iza ponoći, najprije kod Područne škole, čuli lomljavu i alarmirali policiju, koja je ubrzo stigla i tek mogla zaključiti zlodjelo, a posljedice su utvrđene tek kada je ujutro započeo očevid.

Teško je pronaći motiv za ovakav nekontrolirani ispad koji očito nije imao za cilj neku imovinsku korist, već je, čini se, posljedica čiste obijesti, no, nema sumnje da će policija utvrditi sve relevantne činjenice, a zacijelo i počinitelje vandalizma koji se ne pamti u ovom, inače mirnom mjestu.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu