MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Najavljena vježba brojnih timova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 BIZOVAC Državna uprava za zaštitu i spašavanje najavila je jučer terensku vježbu koja će se održati 30. studenoga u Bizovcu.

 

Predstavnici timova, na čelu s dožupanom Željkom Kraljičkom, načelnikom Stožera za zaštitu i spašavanje, na jučerašnjoj su konferenciji za novinare izvijestili o detaljima vježbe, koja će pokazati i dosadašnju spremnost u raznim situacijama, poput nedavnih poplava ili suša zabilježenih prošle godine. Četiri će osobe umrijeti nakon eksplozije acetilena, a nekolicina će ih biti ozlijeđena zbog siline eksplozije koja će opasne tvari odbaciti u jezero! To je početak scenarija opsežne terenske vježbe zaštite i spašavanja “Bizovac 2013” koja će se održati u industrijskoj zoni Bizovac u subotu 30. studenoga u 10 sati. Iako se, srećom, ni jedan takav akcident nije doista dogodio, Milan Baričević, načelnik PU osječko-baranjske, upozorio je da je takvo što ipak moguće te stoga valja biti spreman.

- Nekoliko je tvornica u Osijeku i okolici gdje može doći do tehnoloških eksplozija i nikada ne možemo znati što se može dogoditi. Kemijskih tvornica u okruženju je dosta - upozorio je Baričević.

Kako bi se uvježbalo i podiglo razinu osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja, vježba će okupiti brojne timove - Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, PU osječko-baranjsku, JPVP Grada Osijeka, Zavod za hitnu medicinu, DVD i Vatrogasnu zajednicu Općine Bizovac, Crveni križ te HGSS Stanicu Osijek. Vježba će obuhvatiti gašenje požara, osiguranje prostora, potragu za ozlijeđenima i njihovo zbrinjavanje, potragu za opasnom tvari pod vodom, smještanje na lokaciji mjesta nesreće i brojne druge aktivnosti potrebne u takvim situacijama. Okupljene su službe upozorile mještane Bizovca da ne stvaraju paniku nakon što se oglase sirene za opasnost, kada će i početi opsežna vježba.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu