MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na području Osječko-baranjske županije ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Tim povodom Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul izdala je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

 -S obzirom na to da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva razvilo Modul Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole u sklopu projekta „Informatizacija upisa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojno-obrazovne ustanove e-Upisi“, od 2024./2025. školske godine primjenjuje se ovaj inovativni modul kojim će se olakšati upisni procesi te administrativno rasteretiti građani.

Dana 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

  U prvi razred upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2023./2024. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prijavljenog prebivališta. Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su moguće već od 1. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Zbog primjene upisnog Modula „e-upisi“ Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije donosi novi Plan upisa u prvi razred osnovne škole koji će biti objavljen istovremeno s ovim priopćenjem, stoji u priopćenju pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Mirande Glavaš-Kul.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu