MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

TAŠKIJADA U MARJANČACIMA: Spretni i marljivi mali kuhari umijesili taške

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

MARJANČACI Zanimljivo i kreativno nedjeljno poslijepodne organizirale su za djecu Belih sela članice Udruge Prizma iz Marjančaca.

Kao što je i najavljeno, u  mjesnom Društvennom domu jučer su uspješno organizirale prvu u nizu radionica koja će kod djece pobuditi kreativnosti i doprinijeti skupljanju novih znanja i vještina, a ujedno čuvati tradiciju. Sve te elemente sadržavala je radionica pripremanja taški – Prva taškijada.

Zamisao je to Ivane Đurković, predsjednice Udruge koja je uz pomoć suradnica iz Udruge omogućila djeci nov oblik zabave i druženja. Okupila je djecu Belih sela osnovnoškolskog uzrasta i pripremila sve za održavanje radionice-igraonice i izazovnog natjecanja.

Sve je počelo pripremanjem ambijenta za održavanje radionice uz neizvjesnost koliki će se broj djece odazvati pozivu. Pomoćna ekipa u kojoj su bile dvije Marije Vidaković, Petra Vidaković, Maja Kokić i Tina Berečić, pripremila je petnaest radnih mjesta za stolovima na kojima su natjecatelje čekale posude s odmjerenom količinom brašna, vode, oklagijom, pekmezom, posudom i daskom za miješenje.

U kuhinji pak, već se grijala voda za kuhanje taški, posuda s mrvicama i ostali pribor potreban za provođenje radionice.

U zakazano vrijeme, u pratnji mama, baka pa i djedova, počeli su stizati natjecatelji i zauzimati mjesta za stolovima. Žamor, nasmijana lica, upoznavanje s radnim mjestima. Uskoro je Ivana pozdravila sudionike, ukratko im pojasnila postupak i uputila ih na pranje ruku, kao početnu zadaću. I natjecanje je moglo započeti.

Ispostavilo se da su gotovo sva mjesta popunjena jer za natjecanje se prijavilo 12 natjecatelja, a među njima i četvero hrabrih dječaka koji su, ravnopravno s djevojčicama, zauzeli pozicije i tako odgovorili na izazov. Ubrzo se pokazalo da prijavljeni sudionici radionice nisu nepripremljeni početnici, jer su vrlo spretno započeli pripremu tijesta. Dakako, njihov su posao nadgledale Ivana, mame, tate, bake i djedovi, dobacivali savjete i upute pa prema potrebi i pokazali kako se što radi.

U radionici su sudjelovali Juraj Kokić (9), Luka Kokić (8), Dino Skokić (11), Una Mioković (11), Zita Mioković (13), Petra Vidaković (14), Sandra Kuruc (11), Lea Đurković (9), Teo Đurković (7), Nina Berečić (8), Lara Vidaković (9), Ema Vidaković (6),  a bila je tu i Marija Klara Kokić  s još braće i sestara koji su zdušno navijali, i dakako igrali se i degustirali taške.

Svi su sudionici u okviru zadanog vremena uspješno priveli posao kraju te izdvojili dva, tri primjerka taški za kuhanje i ocjenu. Prema odluci ocjenjivačke komisije, zgotovljene taške nisu se posipale prezlama, već su, po ukusu dodavane nakon ocjenjivanja.

Izazovan posao ocjenjivanja na sebe je preuzeo tim Đuranića – Dajana, Miodrag i Goran i prišli mu ozbiljno i temeljito. Ne znajući tko je autor kojeg uzorka, ocjenjivali su, svatko posebno i neovisno izgled, čvrstoću i gustoću i dakako, okus taški. U međuvremenu, natjecatelji i promatrači su napustili prostoriju i poigrali se na obližnjem igralištu, a na koncu, pokazalo se, da su najuspješniji uzorci taški dobili 67 bodova, a dva sljedeća po 66 tako da se proveo još jedan krug ocjenjivanja kako bi se dobio konačan poredak. Malom prigodnom svečanošću na kojoj su Nina Berečić, kao pobjednica te Juraj Kokić kao drugi i kao trećeplasirani Teo Đurković dobili zaslužene nagrade, a svi sudionici zahvalnice i slatkiše kao utješne nagrade, radionica-igraonica je završena i počeo je još zabavniji dio druženja- degustacija taški kojih je bilo dovoljno za sve sudionike.

Ivana, zadovoljna predsjednica Prizme sjala je od zadovoljstva i zahvlana svima koji su je podržali i pomogli, počela osmišljavati novo druženje djece i roditelja.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It