MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstavljena Povijest Belišća u stihu Frane Budića

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj je knjižnici i čitaonici sinoć predstavljena knjiga Frane Budića, Povijest Belišća u stihu.

Predstavljanje je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Belišću, a sudionike je, kao domaćica, pozdravila Vlasta Putar, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice.

                Frano Budić

U ime sponzora knjige,  autoru je čestitala i zahvalila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Kroz predstavljanje knjige vodio je Jozo Bogdanović, urednik knjige,  te između ostaloga rekao:“Slobodnom interpretacijom doživljene prošlosti sadržane u knjizi Povijest Belišća u slici, autor je jednostavno prošetao prošlim vremenom u kojem su Belišće, njegovi stanovnici i događaji u centru pozornosti“ i tako u najkraćem obliku opisao sadržaj knjige.

O autoru i djelu govorio je Mirko Ćurić recenzent, potpredsjednik Društva hrvatskih književnika i predsjednik njegova Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka, i pri tome naglasio kako je prava rijetkost da se povijest jednog grada prepričava poezijom, osobito sonetima.

Interpretacijom po dvije odabrane pjesme iz knjige u predstavljanju su sudjelovale i Ana Vazdar i Sandra Glasovac, a svoj su doprinos dali i mali glazbenici, učenici Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu,  Ante Prološčić na bisernici i Nera Torjanac i Jana Nenadić – klarineti.

Pred kraj predstavljanja brojnoj se publici u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, među kojima su bili štovatelji Budićeva stvaralaštva i prijatelji pjesnici, obratio i autor. Zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u nastajanju i predstavljanju knjige te pročitao Sonetni vijenac o palači Gutmann kao ilustraciju sadržaja knjige i strukture soneta. S veseljem je zainteresiranim posjetiteljima, kupcima, potpisivao knjige i s njima se družio.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEST 2

TEST 2