MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Večer poezije u Kazališnoj kavani u Belišću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  U subotu, 19.ožujka 2016. god. u 19 sati u Kazališnoj kavani u Belišću održana je pjesničko – glazbena večer povodom Svjetskog dana poezije.

Svjetski dan poezije proglasio je UNESCO 21. ožujka  1999.  s ciljem promoviranja, čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Svjetske dan poezije u nešto drugačijem obliku slavio se još od 1505. god. najčešće u studenom, za rođendan poznatog rimskog pjesnika Vergilija.

Tim povodom Udruga za kulturu i umjetnost „ZUM“  književna sekcija „Vers“ iz Belišća priredili su večer poezije „Radosti i tuge naših proljeća“ uz svijetlost svijeća u prelijepom prostoru Kazališne kavane Belišće. U ime grada prisutne pjesnike i goste pozdravila je gospođa Ana-Pavlović Martinović, te predsjednik udruge „ZUM“ Vlado Jung. Mnogobrojnim i oduševljenim gostima svojim su se stihovima predstavili pjesnici iz Belišća i Valpova Tomislav Šutalo, Jozefina Križan, Jozo Bogdanović, Zlatko Krznarić, Rezica Stanković, Vlasta Sumarev, Mladen Šarlija, Danica Lebinac, Ana-Marija Popović, Zdravko Kokorić, Sandra Glasovac, te voditeljica sekcije „Vers“ Kornelija Fešiš. Kako je 21.3. ujedno i dan darovitih učenika prigodno su svoje stihove po prvi puta čitale mlade pjesničke snage Lea Glasovac, a  iz OŠ Ivana Kukuljevića Belišće  Iskra Kopić, Ena Kolesarić, Ana Vinogradac, Ana Jelkić i Gabrijela Baranja s prisutnom mentoricom prof. Vesnom Liker Dojkić. Večer poezije uljepšali su i pjesnici- gosti Zdravko Živković – predsjednik udruge „Mihael“ iz Donjeg Miholjca, te Silva Filipović iz Osijeka. U spomen na preminule pjesnike Branka Fešiša i Ivana Benaka pročitana je po jedna njihova pjesma. Tijekom cijelog programa izmjenjivali su se stihovi i prekrasna glazba na gitari koju je izvodio Zvonimir Iveković i oduševio mnogobrojnu publiku.  Organizatori su ugodno iznenadili prisutne ljubitelje poezije potaknuvši ih da se i sami okušaju u javnom čitanju poezije, a za nagradu su dobili zbirke poezije koje su bile na svim stolovima. Tako je na lijep i zanimljiv način obilježen Svjetski dan poezije, a građani Belišća su kvalitetno proveli jednu subotnju večer.

 

        

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEST 2

TEST 2