MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ida Gamulin otvara 2. PRANDAU FESTIVAL u Donjem Miholjcu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

DONJI MIHOLJAC PRANDAU FESTIVAL u petak, 21. svibnja 2021. u dvorcu Mailath s početkom u 20 sati otvara Ida Gamulin, jedna od najboljih koncertnih pijanistica u Hrvatskoj.

Ida Gamulin prošle je godine obilježila 35 godina umjetničkog rada, međunarodnu karijeru započela je 1983. godine osvojivši prestižnu nagradu Myra Hess u Londonu gdje debitira u Queen Elizabeth Hall-u i snima prvi LP za tvrtku EMI-Mava. Tijekom bogate karijere nastupala je u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama te i dalje zauzima naslovnice prestižnih časopisa za klasičnu glazbu i plijeni pozornosti svjetske glazbene scene osvojivši mnoge međunarodne vrijedne nagrade i priznanja. Snima i izdaje za mnogobrojne televizijske i diskografske kuće te iza sebe ostavlja izuzetan izdavački opus.


2.PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu ove godine u svom programu nudi šest vrhunskih koncerata u razdoblju od 21. svibnja do 8. listopada 2021. godine u prostorima dvoraca Prandau - Mailath i župne crkve sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu. Planiranjem programa 2. PRANDAU FESTIVALA vodilo se računa da isti bude raznolik i obuhvati sva stilska razdoblja u povijesti europske glazbe kao i hrvatske glazbene baštine kroz stoljeća.

 

Program 2. PRANDAU FESTIVALA nastavlja se koncertom 11. lipnja 2021. godine u  župnoj crvki sv. Mihaela Arkanđela kada nastupa Ansambl Lazarus koji u svojim nastupima najčešće izvode djela hrvatskih autora koja su se pjevala tijekom katoličke liturgije u razdoblju od 15. do 18. stoljeća, dok će se na istoj lokaciji u mjesecu kolovozu predstaviti virtuozni trio:  poznati nam orguljaš Edmund Andler-Borić, sopranistica Antonia Dunjko i Igor Mrnjavčić na trubi.

Na lokaciji dvorca Mailath za 14.  srpnja 2021.  godine nudi se koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta, 18. rujna2021. godine koncert Gudačkog kvartet HNK-a u Osijeku, a 8. listopada 2021. godine  kao završni koncert ovogodišnjeg PRANDAU FESTIVALA Krešimir Starčević na klaviru i Antonia Jurkin Starčević na flauti.

Koncert će se održati uz provođenje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a i Odluka Stožera CZ RH prilikom provedbe manifestacije (obavezno nošenje maski svih posjetitelje u zatvorenom prostoru, popisivanje sudionika i posjetitelja, mjerenje temperature, osiguravanje dezinficijensa za posjetitelje i izvođače, osiguravanje socijalne distance i postavljanje svih potrebnih obavijesti u prostoru održavanja manifestacije).

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 523 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!