MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Najuspješnija Zima u Tehnici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Deseta Zima u tehnici započela je 3. siječnja 2018. u 9:00 sati uvodnim riječima tajnika ZTK Valpovo-Belišće i rasporedom polaznika po radionicama.

Ideja projekta "Zima u tehnici" je okupljanje djece i mladih za vrijeme zimskih praznika u radionicama Centra tehničke kulture i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Po prvi puta smo polaznicima ponudili petorosatni rad u svim radionicama: fotografije, modelarstva, maketarstva, raketarstva, robotike i elektronike. U ukupno petnaest sati djeca su se upoznala sa osnovama rada u pojedinoj radionici i mogla su uz pomoć voditelja napraviti tehničke tvorevine, programirati na računalu, fotografirati...

Ove godine je radionice napunilo 117 učenika s područja gradova Valpova i Belišća te prigradskih naselja, ali i gosti iz Osijeka, Požege, Zagreba, Đurđevca, Dubrovnika i Zadra. Imali smo i gosta iz udruge "Mi" i svakodnevnu ekipu iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Najmlađi sudionik imao je samo 4 godine, a najstariji 77 godina.

Svaki od polaznika imao je priliku u radionici robotike napraviti "sovicu" koju smo dobili iz HZTK. Interes je bio ogroman i samim tim što su "sovicu" mogli ponijeti kući, ovo je bio hit 10. Zime u tehnici.

 Voditelji radionica, zaposlenici ZTK Valpovo-Belišće i volonteri koji su pomagali u ostvarenju nesmetanog rada odlazili su kući prilično umorni, jer ideja, želja, prijedloga od polaznika nije nedostajalo, a što su oni iskazali u anonimnoj anketi. Svaki polaznik dobio je doručak i napitak.

 

RAKETARI

Voditelj Zvonimir Hajnc radio je s raketašima model rakete sa strimerom. Svi su uspješno izradili raketu i ispalili ju na poligonu iza obilaznice. Slijedeći dan u pripomoć je došao gospodin Antun Šikić iz AK Osijek i sa polaznicima radio model aviona F1N-150. Treći dan uključeni su strojevi Unimat i uz popriličnu buku izrađivala se tehnička tvorevina "tačke".

 

ROBOTIKA - ELEKTRONIKA

Voditelj Marijan Antolović je prvi dan s polaznicima obrađivao programiranje Microbita, a slijedeći dan upoznao početnike sa programiranjem mBota. Treći dan održano je natjecanje sa mBotovima, a najuspješniji natjecatelj dobio je na poklon Microbit.

Tomislav Kudeljnjak je sa svojom ekipom pripremao 3D printer i sastavljao "sovice" s led diodama. Printana je pahuljica u velikim količinama, a napredni elektroničari spajali su model bora s led diodicama.

 

FOTOGRAFIJA

Starija grupa je s voditeljem Goranom Kupčerićem izrađivala Cameru obscuru kako bi slijedeći dan mogla s njom napraviti prve fotografije. Kutije su isprobane i sve su funkcionirale besprijekorno.

Polaznici mlađe grupe su po prvi puta fotografirali fotoaparatom.  Voditelj Zlatko Gregurić uputio ih je u osnovne postupke rada fotoaparatom, te ih nakon toga odveo na prostor oko dvorca i u muzej gdje su i isprobali novostečena znanja. Treći dan se priključio i treći voditelj, Dragan Francuz,  pa su svi zajedno radili aplikacije varikinom na crne majice i oslikavanje kišobrana.

Polaznici su prije završetka radionica u 14 sati pospremali prostor, pribor i alat.

Deseta Zima u tehnici bila je po broju polaznika, dužini trajanja radionica i odrađenim aktivnostima najuspješnija u posljednjih deset godina. Hvala svima koji su omogućili ostvarenje ovog projekta.

 

Više fotografija na: https://www.facebook.com/CTKVB/ 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 405 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu