MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Graditeljska baština valpovačkih vlastelina

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Sinoć je u Muzeju Slavonije otvorena izložba fotografija „GRADITELJSKA BAŠTINA VALPOVAČKIH VLASTELINA“.

Priređivač je Hrvatski fotosavez u suradnji sa Fotoklubom Valpovo i Muzeom likovnih umjetnosti Osijek.

Hrvatski fotosavez provodi program javnih potreba u tehničkoj kulturi na području čitave Hrvatske u suradnji s udrugama, školama i drugim ustanovama. Osobita pozornost pridaje se organizaciji programa za djecu i mlade, za osobe s posebnim potrebama te programima stručnog usavršavanja voditelja programa za mlade.

Veliki dio programa usmjeren je ka istraživanju, bilježenju i prezentaciji hrvatske kulturne i prirodne baštine kroz fotoradionice, izložbe i publikacije. Posljednjih godina intenzivno provodimo projekt fotoradionica u kojima se snima „camerom obscurom“.

Jedna od radionica „camere obscure“ predviđena pod nazivom „Baštinska ostavština valpovačkih vlastelina“, potaknuta izložbom „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“, okupila je mlade sudionike iz Valpova, Belišća i Ladimirevaca od 8. do 10. lipnja 2018. godine.

Nea Pohižek, Stefanija Pujić, Manuela Oršuš, Mateja Ivanović, Nika Petlić, Bruno Špoljarić, Nivia Grgec, Klara Čakalić, Hana Župan, Horvat Martina, Josip Marković, Nikola Čelina, Lucija Topalović, Veljko Čvagić, Goran Dojkić, Dragan Francuz, Goran Kupčerić, Sanja Pavanić, Zlatko Gregurić, Josip Biro, Stjepan Blažević.

Polaznici radionice snimali su „camerom obscurom“ one kadrove, scene koje su dostupne za snimanje tom tehnikom, izrađivali fotografije u tamnoj komori. U dva dana zabilježili su motive u Valpovu, Belišću i D. Miholjcu. Voditeljima radionice Zlati Medak i Predragu Bosnaru pomogli su članovi Fotokluba Valpovo.

Nakon izložbe u Osijeku planira se postav i u Valpovu, Belišću te u drugim gradovima u Hrvatskoj. Sama izložba se izložba koncipira na način da se spaja snimljeni negativ i pozitiv, fotografije se izrađuju u većem formatu i kaširaju na kapafix podlogu. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 837 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu