MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

OBITELJ DESATY:Tri generacije valpovačkih ljekarnika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo održano jedno izrazito zanimljivo i istraživački izvrsno odrađeno predavanje posvećeno valpovačkoj obitelji Desaty.

Predavanje je nastavak započete priče o obitelji Desaty koju su građani Valpovštine imali priliku upoznati, a neki i prisjetiti se, početkom prosinca 2021. u Muzeju Valpovštine.  Naime, tada je otvorena prva samostalna izložba kustosa Muzeja, prof. Stjepana Vidakovića koji je sinoć u knjižnici nastavio graditi razgovor o ovoj znamenitoj građanskoj valpovačkoj obitelji.

Tako se moglo čuti kako je započeo i kako se razvijao farmaceutski put obitelji Desaty, koji je trajao kroz tri generacije i kako još uvijek ima onih koji se posljednjeg potomka itekako sjećaju. Kustos je kroz predavanje podsjetio koliko je Valpovo i njegova okolica bilo razvijeno i koliko se djelovalo kroz razne udruge i organizacije te radilo na razvitku kultunih i drugih institucija koje je upravo ova obitelj osnovala, bila njihov član ili su im predsjedavali.

Na kraju je nekoliko riječi rekao dr.sc. Dinko Župan koji je predavanju prisustvovao u dvojakoj ulozi –kao recenzent kataloga spomenute izložbe i kao potpredsjedsjenik Gradskog vijeća Grada Valpova. Župan je naglasio da je kustos izvrsno započeo s pričom o obitelji Desaty, ali je zaključak da ima još mnogo aspekata koji se moraju istražiti i da Grad ide u smjeru čuvanja uspomena i ostavštine  ove obitelji, ali i mnogih drugih koji su utrli put prema Valpovu kakvog danas imamo.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It