MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE: Šuma moga djeda Miroslava File Baboka

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo nastavlja s kulturnim događanjima.

U četvrtak, 15. veljače 2024. godine, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Valpovu, priprema još jedno predstavljanje knjige, slikovnice za velike i male Miroslava File Baboka, Šuma moga djeda.

Radi se o vrijednoj dvojezičnoj priči o suživotu čovjeka i šume. Dijalogom između djeda i unuka postiže se smirenost koja se može doživjeti opisom okoliša kroz koji autor ističe blagodati šume i svih stanovnika šumske zajednice. Kroz njihovu šetnju, čitatelj upoznaje raznolikost biljnog i životinjskog svijeta unutar slavonske šume. Istovremeno, djed i unuci uviđaju probleme uništavanja i zagađivanja šumskih površina te osvješćuju brojne ekološke probleme.

Vrijednost knjige, osim u dvojezičnosti, leži u brojnim ilustracijama šumskog i životinjskog svijete koje potpisuju Damir Kiš, Damir Jakopiček, Veton Rečica i Valter Dabo.

Knjigu je izdalo Sveučilište J.J.Strossmayera, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dok su recenzenti prof.dr.sc. Edita Borić i doc.dr.sc. Tomislav Bogdanović.

          Pozivamo vas da nam se pridružite u Multimediji u 18,00 sati.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It