MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana konstituirajuća sjednica Odbora za gospodarstvo Grada Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradsko vijeće Grada Valpova na 7. sjednici, održanoj 30. siječnja 2014. godine, imenovalo je Odbor za gospodarstvo Grada Valpova.

Prema rješenju Gradskog vijeća u Odbor za gospodarstvo Grada Valpova imenovani su: Zoran Uranjek, Slaven Mijatov, Zoran Pepić, Jozo Martinović, Zvonko Santaj, Josip Markovac, Ružica Tomaz, Jozo Bogdanović, Dragan Čolaković, Zlatko Ivošević, Milica Milec, Marija Fuderer Flajc i Matej Vidaković.Zadaća Odbora za gospodarstvo je praćenje stanja na području gospodarstva, predlaganje mjera za poticanje gospodarskog razvoja i razvoja poduzetništva, te davanje mišljenja i prijedloga o pojedinačnim razvojnim projektima iz područja gospodarstva, poduzetništva, obrta, turizma i sajamske djelatnosti.
Na prvoj sjednici Odbora za gospodarstvo održanoj 07. srpnja 2014. godine, nakon uvodne riječi gradonačelnika Grada Valpova, Leona Žulja, i predstavljanja članova Odbora, za predsjednika je jednoglasno izabran Slaven Mijatov, član Uprave tvrtke PPK Valpovo d.o.o.
U nastavku sjednice Odbor za gospodarstvo je razmotrio i usvojio Program rada za 2014. godinu s težištem na iniciranje i pokretanje onih razvojnih projekata koji imaju za cilj unaprjeđenje stanja u gospodarstvu i zapošljavanje, kao i praćenje rada i razvojnih aktivnosti postojećih gospodarskih subjekata, te prostornog i zakonodavnog okvira u oblasti gospodarstva.
Zbog usklađenosti strukovnog obrazovanja i potrebe za odgovarajućim stručnim znanjima u gospodarstvu, Odbor je zaključio da je neophodno potrebno u njegovom radu i sudjelovanje ravnatelja srednje škole u Valpovu.
Na istoj sjednici Odbor za gospodarstvo je razmatrao Informaciju o stanju gospodarstva, poduzetništva i obrtništva na području grada Valpova u 2013. godini, te konstatirao da je gospodarstvo grada Valpova u 2013. godini u odnosu na 2012. godinu zabilježilo dobitak od 7,2 mil. kn, a ostali podaci poput vrijednosti izvoza i imovine različiti su u odnosu na Informaciju jer se izvozni proizvodi proizvode i u tvrtkama koje su registrirane izvan područja grada Valpova.
Odbor za gospodarstvo je također razmatrao i podržao nacrt Odluke o davanju poticaja i olakšica investitorima na području grada Valpova, s naglaskom da je ovakva Odluka potrebna zbog stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja u gradu Valpovu i samog povećanja konkurentnosti grada u privlačenju investicija, ali istovremeno treba pratiti njenu provedbu i dorađivati je sukladno potrebama i zakonskim okvirima.
Odbor je ukazao i na potrebu praćenja provedbe poticajnih mjera i u drugim jedinicama lokalne samouprave, te ih treba uspoređivati s rezultatima poticanja gospodarstva na području grada Valpova.
Sjednice Odbora za gospodarstvo Grada Valpova održavat će se prema usvojenom programu rada i po ukazanoj potrebi, angažirajući se u kreativnim mogućnostima za stvaranje više razine konkurentnosti u gradu Valpovu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It