MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Započela izgradnja mosta na Karašici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KITIŠANCI Gradonačelnik Belišća Dinko Burić danas je održao konferenciju za novinare na gradilištu mosta preko Karašice.

Uz njegove suradnike, zamjenike, Ljerku Vučković i Domagoia Varžića te pročelnicu Ljiljanu Žigić, na konferenciji su sudjelovali Tihomir Glavaš, predstavnik Uprave za ceste Osječko-baranjske županije te Frano Kordić, predstavnik izvođača radova Osijek-Koteksa. Most čija je gradnja započela dio je projekta koji objedinjava izgradnju mosta i spojnu cestu Belišće – Kitišanci. Most će biti vrijedan 2,3 milijuna kuna, a investitor je Županijska uprava za ceste. Pored kolnika širine 5,5 metara u sklopu mosta dužine dvadeset metara, bit će izgrađena i pješačko-biciklistička staza širine 2,3 metra tako da će ukupna širina biti gotovo 11 metara. Rok za završetak radova je devedeset dana i prema riječima Frane Kordića, predstavnika izvođača radova, nema nikakvih razloga da most ne bude izgrađen u predviđenom roku. Kako je izvijestio Tihomir Glavaš, ovih će dana biti raspisan natječaj i za izvođača radova na izgradnji ceste, pa će se uskoro saznati i troškovi tog dijela projekta koji će s početkom uslijediti odmah iza dovršetka izgradnje mosta.

-Zahvalan sam Županijskoj upravi za ceste što je pokrenula ovu investiciju koja mnogo znači za sigurnije odvijanje prometa na širem području grada Belišća i na kvalitetan način spaja grad s prigradskim naseljem Kitišanci, a ima značenje i za neke druge povezane projekte, izjavio je gradonačelnik Dinko Burić. Cesta čija će gradnja uslijediti bit će dugačka 2140 metara i povezat će Belišće i Kitišance do izlaska na Podravsku magistralu. Ovim radovima šire područja grada postaje veliko gradilište, jer uskoro započinju i radovi na rekonstrukciji ceste D 517 na dijelu prema Baranji s izgradnjom dvaju kružnih tokova što ima veliko značenje za stvaranje pogodnosti za pokretanje nekih najavljenih gospodarskih projekata.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It