MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRAD VALPOVO: 250.000 kuna potpore za razvoj poduzetništva

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, u skladu sa svojim ovlastima, raspisao je  Javni poziv  za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva  na području grada Valpova u 2020. godini.

Javni poziv raspisan  je radi očuvanja poslovnih aktivnosti kako bi se doprinijelo zadržavanju postojeće zaposlenosti i likvidnosti.

Potpore se dodjeljuju subjektima malog gospodarstva koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID-19) te kojima je zbog posebne okolnosti narušena gospodarska aktivnost.

U okviru ovog Javnog poziva dodijelit će se Potpora za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Valpova za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS - CoV 2.

Potpore koje se dodjeljuju na temelju ovog Javnog poziva su potpore male vrijednosti.

Korisnici potpore za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Valpova za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS - CoV 2 mogu biti subjekti malog gospodarstva – mikro, mali i srednji poduzetnici (trgovačka društva, obrti, zadruge i ustanove) koji samostalno i trajno obavljaju dopuštene djelatnosti radi ostvarivanja dobiti odnosno dohotka na tržištu utvrđene prema kriterijima propisanim Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva

Pravo na dodjelu potpore mogu podnijeti isključivo korisnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem odnosno prebivalištem na području grada Valpova;

 • da imaju najmanje jednog zaposlenog djelatnika;
 • da nemaju evidentirani dug prema Proračunu Grada Valpova po bilo kojem osnovu;
 • da im je Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio dodjelu sredstava u sklopu mjere pod nazivom Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID-19).

Potpora se dodjeljuje subjektima malog gospodarstva koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID-19) i kojima je Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio dodjelu sredstava u sklopu navedene mjere.

Visina potpore iznosi 1.000,00 kn po zaposleniku jednokratno maksimalno do 10.000,00 kn po subjektu malog gospodarstva, a potpora je bespovratna.

Zahtjev za dodjelu potpore podnosi se na propisanom obrascu uz koji se prilaže sljedeća dokumentacija:

 • izjava o korištenim potporama male vrijednosti;
 • izjava o povezanim osobama;
 • izjava o korištenim potporama male vrijednosti povezanih osoba;
 • preslika Ugovora o dodjeli Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (Epidemijska bolest - COVID – 19) koji je potpisan od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje;
 • izvadak iz sudskog odnosno obrtnog registra ne stariji od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva;
 • preslika obrasca JOPPD (strana A i B) za prethodni mjesec i potvrda Porezne uprave o njegovom zaprimanju / izjava vlasnika obrta ukoliko je jedini zaposleni u obrtu;
 • preslika osobne iskaznice podnositelja zahtjeva;
 • potvrda Službe za financije i proračun Grada Valpova o nepostojanju duga prema gradskom proračunu ne starija od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva;
 • preslika IBAN-a podnositelja zahtjeva;
 • skupna izjava i izjava o točnosti podataka.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 250.000,00 kn, odnose se na troškove nastale nakon 1. siječnja 2020. godine, a po ovom Javnom pozivu jedan subjekt malog gospodarstva može podnijeti samo jedan zahtjev za dodjelu potpore.

Ovaj Javni poziv objavljen je na vrijeme od 30 dana, odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Grada Valpova za 2020. godinu (za navedenu namjenu).

Zahtjev za dodjelu potpora na Javni poziv podnosi se na propisanom obrascu i to preporučenom poštom ili predajom u pisarnicu Grada Valpova na adresu: Grad Valpovo, Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo s naznakom „NE OTVARATI – Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Valpova u 2020. godini“.

Obrasce za prijavu na Javni poziv te svu ostalu potrebnu dokumentaciju podnositelji zahtjeva mogu preuzeti sa službene web stranice Grada Valpova www.valpovo.hr. Navedenu dokumentaciju potrebno je popuniti isključivo putem računala.

Zahtjev za dodjelu potpora moguće je podnijeti najkasnije do 05. kolovoza 2020. godine, odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Grada Valpova za 2020. godinu (za navedenu namjenu).

Pristigle prijave se razmatraju nakon zatvaranja ovog Javnog poziva i to prema redoslijedu podnesenih prijava prema uvjetima iz ovog Javnog poziva. Razmotrit će se samo prijave koje u cijelosti zadovoljavaju uvjete propisane ovim Javnim pozivom.

Povjerenstvo koje imenuje Gradonačelnik Grada Valpova provodi postupak obrade podnesenih zahtjeva (razmatra podnesene zahtjeve i utvrđuje ispunjavanje uvjeta za dodjelu potpora, ocjenjuje i vrednuje podnesene zahtjeve) i utvrđuje prijedlog za dodjelu potpora.

Prema potrebi Povjerenstvo može zatražiti i dodatnu dokumentaciju odnosno pojašnjenje dostavljene dokumentacije, a koju su podnositelji zahtjeva dužni dostaviti u naznačenom roku. Ukoliko se tražena nadopuna dokumentacije ne dostavi, zahtjev će se smatrati nepotpunim. Nepotpune zahtjeve neće se razmatrati.

Na temelju prijedloga Povjerenstva Gradonačelnik Grada Valpova donosi Odluku o dodjeli potpora, koja se objavljuje na službenim web stranicama Grada Valpova www.valpovo.hr najkasnije u roku od 30 dana od dana njezina donošenja.

S korisnikom potpore Gradonačelnik Grada Valpova zaključuje ugovor, kojim se uređuju međusobna prava i obveze korisnika i Grada.

Sva eventualna pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti osobnim dolaskom u Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Valpova na adresi Matije Gupca 32, 31 550 Valpovo, putem telefona 031/ 285 – 307 ili slanjem upita na sljedeću adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

1. Obrazac – Mjera 7.

2. Obrazac Izjave o korištenim potporama male vrijednosti

3. Obrazac Izjave o povezanim osobama

4. Obrazac Izjave o korištenim potporama male vrijednosti povezanih osoba

5. Obrazac Izjave vlasnika obrta ukoliko je jedini zaposleni u obrtu

6. Obrazac Skupne izjave i izjave o točnosti podataka

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!