MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PROJEKT PROACTIVA: Održana završna konferencija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Dovršeno osposobljavanje za CNC operatere, elektromontere i web dizajnere, kao i informatičko opismenjavanje za nezaposlene, predstavlja najveću vrijednost projekta Proactiva.

No, kada se tome pridoda i nabava računalne opreme za učionicu Srednje škole Valpovo, animacijsko-motivacijske aktivnosti za osnovnoškolce na području Valpoštine i pokretanje web platforme pod nazivom Klub za zapošljavanje, njegov utjecaj postaje još dalekosežniji. Istaknuto je to jučer, na završnoj konferenciji projekta Proactiva – lokalna incijativa za zapošljavanje na području Valpovštine, koju je vodila Milica Ivezić savjetnica iz Valpovačkog poduzetničkog centra, a koja je okupila predstavnike svih projektnih partnera – tvrtki Harburg-Freudenberger d.o.o. i TEO-Belišće d.o.o., ali i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - ispostave Valpovo, te Srednje škole Valpovo.

 

Verificirani kurikulum za program osposobljavanja

 

- Veseli me što je ovaj projekt polako priveden kraju, jer je bio vrlo koristan, kako za našu strukovnu školu, tako i za lokalnu zajednicu. Cilj je bio povezati srednje strukovno obrazovanje s tržištem rada, potaknuti učenike na upis u strukovna zanimanja i realizirati prilagođene programe osposobljavanja za nezaposlene. Do sada je 5 polaznika dovršilo programe osposobljavanja, a dvoje je već pronašlo i posao u tvrtkama u kojima su odrađivali praktični dio edukacije – otkrila je Svjetlana Kalpić, ravnateljica Srednje škole Valpovo, čiji su nastavnici sudjelovali u izradi kurikuluma za osposobljavanje za poslove izrade razvodnih elektroormara, koji je verificirala i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Srednja škola Valpovo je kroz projekt Proactiva opremljena s 15 kompleta računala , dok su njezini učenici na animacijsko-motivacijskim aktivnostima osnovnoškolcima približili sve prednosti strukovnog obrazovanja. Upravo na završnoj konferenciji su svoja iskustva podijelili mladi Tin Jakoplić i Toni Avlađ, koji pohađaju 3. CNC razred, a koji su spojili ono što vole raditi sa zanimanjem koje je traženo na tržištu rada, pa ne brinu za pronalazak posla nakon završetka škole.

 

Nezaposlenima posao – tvrtkama stručni kadar

 

Dok je 15 novopečenih web dizajnera i 10 sudionika informatičkog opismenjavanja uspješno završilo edukaciju, Ana Vuković iz tvrtke Harburg-Freudenberger je objasnila kako za CNC operatere nije upisan planiran broj polaznika zbog neočekivanih okolnosti, ali je dvoje polaznika uspješno odradilo praksu u njihovom trening centru, pa je jedan od njih potom i trajno zaposlen.

 

- Praktični dio edukacije je trajao 116 sati, kada su polaznici odrađivali vježbe na CNC tokarilici i CNC glodalici. Slobodno možemo reći da je cilj projekta ispunjen, jer je nezaposlena osoba pronašla posao, a mi smo dobili stručni kadar koji nam je trebao – otkrila je Vuković, naglašavajući kako je projekt Proactiva donio samo pozitivne stvari. Njezinim željama da i u budućnosti bude ovakvih projekata, pridružio se i Filip Benić iz tvrtke TEO, u kojoj su praksu odrađivali sudionici programa za montera elektroormara, a u kojoj je također jedan polaznik zaposlen na neodređeno nakon dovršetka osposobljavanja.

 

- Vjerujem da će svim sudionicima ovo osposobljavanje uvelike pomoći u traženju i nalaženju posla, jer su sada znatno konkurentniji na tržištu rada. Projekt Proactiva je jedna lijepa, zaokružena cjelina, koja treba biti primjer za buduće suradnje lokalne samouprave, lokalne zajednice, poslodavaca i škola u ovom okruženju – zaključila je Lidija Vidošić, voditeljica HZZ – ispostave Valpovo. Dok je HZZ bio zadužen za obavještavanje nezaposlenih o dostupnim edukacijama u sklopu projekta Proactiva, taj će posao sada dijelom preuzeti i Klub za zapošljavanje, online platforma koja će usmjeravati i savjetovati pojedince pri traženju posla, a pritom i pratiti potrebe u gospodarstvu, prepoznavajući potrebe poslodavaca na području Valpovštine.

 

VIŠE O PROJEKTU

 

Projekt “Proactiva – lokalna inicijativa za zapošljavanje na području Valpovštine” u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna je vrijednost projekta 986.396,61 kuna, a trajanje 24 mjeseca. Projektni partneri su Lokalna-razvojna agencija Valpovo-Petrijevci d.o.o., Harburg-Freudenberger d.o.o., TEO-Belišće d.o.o., Srednja škola Valpovo i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu