MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Panturist i Arriva Deutsche Bahn šire poslovanje u Slavoniji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Slavonski prijevoznik i turoperator Panturist uz podršku grupacije Arriva Deutsche Bahn čije je dio,realizirao je drugi zajednički projekt, pokrenuvši novu autobusnu liniju koja će od 01. siječnja 2015. po prvi puta samostalno povezivati sami istok Slavonije sa Stuttgartom.

Potpuni novitet na domaćem tržištu je i direktna povezanost Vukovara s Varaždinom te povezanost linije s ICE (Intercity Express) Deutsche Bahn modernim vlakovima čime će slavonski putnici prvi u Hrvatskoj moći putovanje istom autobusnom kartom nastaviti diljem Europe i to najpoznatijim prijevoznim sredstvom ove grupacije.

Autobusna linija Vukovar – Sttugart će prometovati svakog dana, sedam dana u tjednu s autobusima opremljenim besplatnim internetom, utičnicama na sjedalima i toaletom te će uz manji broj sjedala, putnicima osigurati veći komfor prijevoza. Po cijeni od 345 kuna nadalje, karte će biti dostupne i na prodajnim mjestima Tisak kioska čime je Panturist značajno proširio vlastitu prodajnu mrežu i to za više od 1.300 lokacija. Osim što će spajati Vukovar s Njemačkom, ova linija će po prvi puta autobusom spojiti dva kraja Hrvatske - Vukovar i Varaždin. Također, od siječnja 2015., nova autobusna linija povezat će slavonske putnike s ICE DB vlakovima te po konkurentnim cijenama osigurati putovanja kroz Europu i Njemačku. Jedna autobusna karta povezat će slavonske putnike sa 5.700 stanica, 250 vlakova te 7.800 kilometara tračnica.

„Novi projekt grupacije Arriva Deutsche Bahn predstavlja daljnji razvoj našeg poslovanja u Slavoniji, kao i gospodarski i turistički potencijal ove regije, koji je nama vrlo jasan.“ rekao je Predsjednik Uprave Arrive Adriatic, Bo Erik Stig Karlsson, ističući kako dodatni impuls novim projektima daju rezultati iznimno uspješnog prvog projekta – IC BUS-a koji je već u prvim danima poslovanja započeo ostvarivati iznimne rezultate. Od 28. travnja ove godine, četiri IC BUS vozila su na relaciji Zagreb – Munchen prevezli više od 50.000 putnika i napravili put od preko 760.000 kilometara. Oprezni financijski plan za prvu godinu nadmašio je očekivanja te se na temelju rezultata ove, za 2015. planira prihod od 11 milijuna kuna. Linija je postala toliko popularna da velik broj putnika iz drugih krajeva Njemačke dolazi u Munchen kako bi IC BUS-om stigli u Zagreb ili Ljubljanu. Radi odličnog odaziva tržišta te nemogućnosti zadovoljavanja svih putnika postojećim resursima, u flotu je uloženo dodatnih 2 milijuna eura te će tokom prosinca stići četiri nova katna vozila većeg kapaciteta (72 sjedala). Također, i ova linija će se povezati s ICE DB vlakovima te je najavljeno širenje usluge i na tržište Slavonije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu