MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Koncem veljače početak rekonstrukcije ceste kroz Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jurica Krleža, član uprave Hrvatskih cesta i Josip Škorić, direktor Ispostave Hrvatskih cesta iz Osijeka, jučer su obavijestili gradonačelnika Belišća Dinka Burića o završetku javnog natječaja za izvedbu poslova na rekonstrukciji državne ceste D517 kroz Belišće.

 

-Najkasnije do konca veljače započet će poslovi na rekonstrukciji ovog, za grad Belišće i dalji razvoj gospodarstva, vrlo značajnog pravca, istaknuo je Jurica Krleža. Ova je dionica dugačka 1,8 kilometara i projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, bez PDV-a, a krajem siječnja bit će završen postupak odabira izvođača radova. Bude li žalbi, to će nešto odgoditi početak radova, ali najkasnije krajem veljače počet će i trajati narednih šest mjeseci.

Na marginama ovog sastanka saznaje se (za sada neslužbeno) da će, potaknuti ovakvim razvojem događanja u ovom projektu, Uprava tvrtke Harbur Freudenberger donijeti odluku o proširenju proizvodnih kapaciteta u Belišću. Također neslužbeno, riječ je o izgradnji montažne proizvodne hale u kojoj će radna mjesta pronaći još pedeset djelatnika.

-Izuzetno sam zadovoljan ovakvim razvojem ovog projekta i zahvalan sam svima koji su sudjelovali u projektiranju i planiranju projekta, naglasio je gradonačelnik Dinko Burić, koji je sa svojim zamjenicima , Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem te Ljiljanom Žigić, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo dočekao partnere iz Hrvatskih cesta.

- Rijetko gdje smo naišli na ovako uspješnu suradnju i sinergiju usmjerenu na provedbu projekta, naglasio je Jurica Krleža. Pravo je zadovoljstvo surađivati s predstavnicima jedinca lokalne samouprave koji svoj posao usmjeravaju na razvoj svoje lokalne zajednice i njenih stanovnika. Shvatili smo od kolikog je značenja ova rekonstrukcija za dalji razvoj gospodarstva ovoga kraja i sve svoje potencijale smo usmjerili na provedbu ove rekonstrukcije kako to odgovara Gradu i gospodarskim potencijalima Grada. Zahvalan sam na suradnji gradonačelniku i njegovim stručnim službama, a i suradnja s gospodarstvenicima iz Belišća u tvrtkama Harburg Freudenberger i Duropack, bila je uspješna, nastavio je.

Josip Škorić je obavijestio domaćine o detaljima cijelog projekta. Kao što se od ranije zna, rekonstruirat će se postojeća cesta s izgradnjom dva kružna toka, izradit će se i pješačka i biciklistička staza, odvodnja oborinskih voda i odgovarajuća rasvjeta. Rekonstrukcija obuhvaća i izgradnju odgovarajućih spojeva gospodarske zone Sjever s državnom cestom, što daje posebnu vrijednost ovoj rekonstrukciji.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu