MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

LJEČILIŠTE BIZOVAČKE TOPLICE: Robot pomaže u bržoj obnovi motorike

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Lječilište u Bizovačkim toplicama pridružilo se trima ustanovama u Hrvatskoj koje se nalaze u Dubrovniku i Zagrebu, a koje pri rehabilitaciji bolesnika koriste najnoviju svjetsku tehnologiju: robotsku neurorehabilitaciju, zahvaljujući kojoj je oporavak bolesnika znatno uspješniji.

No, za razliku od ostalih sličnih aparata, bizovački je robot prvi i jedinstven takve vrste u Hrvatskoj zbog činjenice da pri rehabilitaciji ima mogućnost i tzv. “vježbanja stepenica“, zahvaljujući kojemu bolesniku može još dodatno stimulirati mišiće.

Kako je pojašnjeno na jučerašnjoj svečanosti predstavljanja novog aparata vrijednog više od dva milijuna kuna u Bizovcu, robotska neurorehabilitacija donjih ekstremiteta idealna je za osobe s narušenom biomehanikom hoda, a namijenjena je bržoj obnovi motorike kod osoba s neurološkim i ortopedskim oštećenjima hoda. Ona se primjenjuje kod bolesnika s indikacijama moždanog udara, multiple skleroze, cerebralne paralize, ozljede kralježničke moždine, neoplazmi središnjeg živčanog sustava, traumatskih ozljeda mozga, degenerativnih oboljenja zglobova donjih ekstremiteta, mišićne atrofije, slabosti mišića zbog nedostatka mobilnosti, hemiplegije te kod ostalih stanja s narušenom biomehanikom hoda. Robotskom neurorehabilitacijom inducira se neuroplastičnost mozga i potiče novo motoričko učenje koje pridonosi oporavku motorike nakon oštećenja ili bolesti mozga i leđne moždine.

Ponos zbog novog uređaja koji će dodatno pridonijeti kvaliteti rada ove slavonske zdravstvene ustanove, a kojeg hvale i pacijenti, nije krila ni Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.

- Ulaganje u nabavu uređaja za robotsku neurorehabilitaciju odluka je koju smo u Lječilištu donijeli nakon što smo analizom tržišta i nekakvim logičnim promišljanjem o smjeru razvoja poslovanja i daljnjeg usavršavanja u određenim područjima fizikalne rehabilitacije uvidjeli da u ovom dijelu Hrvatske, sve do Zagreba, zapravo ne postoji ni jedna ustanova koja u svojoj ponudi ima robotsku neurorehabilitaciju. Što ona znači pacijentima koji imaju indikacije za ovakav način rehabilitacije suvišno je i isticati, s obzirom na ovakav oblik rehabilitacije kod određenih dijagnoza, ovisno o stanju pacijenta, i u kombinaciji s ostalim fizikalno-terapijskim procedurama može dati itekako dobre rezultate - poručuje ravnateljica. Otkriva da je namjera Lječilišta omogućiti pacijentima iz ovog, robotskom neurehabilitacijom dosad nepokrivenog dijela Hrvatske, bolju i lakšu dostupnost usluge koja im je sada na raspolaganju pod kontrolom posebno educiranih fizioterapeuta i cijele medicinske ekipe Lječilišta.

Uz to, računaju i na pacijente izvan Hrvatske, a za koje znaju da već pokazuju zanimanje i dolaze u Hrvatsku upravo zbog robotske neurorehabilitacije.

Lidija Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 817 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu