MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dodajte život godinama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAČKE TOPLICE Povodom Međunarodnog dana fizikalne terapije, Lječilište Bizovačke toplice 08. rujna organizira Dan otvorenih vrata pod sloganom „Dodajte život godinama“.

Slogan se temelji na rezultatima različitih istraživanja, među kojima je i ono Svjetske zdravstvene organizacije, a koja dokazuju na značajni doprinos fizikalne terapije zdravom starenju i smanjenju troškova u zdravstvu.

Ključna poruka koju iz Lječilišta Bizovačke toplice žele odaslati javnosti jest ta da vam savjetima i posebno dizajniranim programima za vježbanje, fizioterapeut može pomoći da prevenirate razvijanje kroničnih stanja i svladate neka fizička ograničenja. Kad je riječ o ljudima treće životne dobi, fizioterapeuti im pomažu da budu samostalni, poboljšavaju kvalitetu njihovog života te posljedično smanjuju troškove liječenja, od čega korist ima i šira zajednica.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, 50 posto manji je rizik od razvijanja ograničenja u kretanju za ljude koji su fizički aktivni. Istovremeno više od trećine osoba starijih od 70 godina ne slijedi osnovne smjernice o fizičkoj aktivnosti.

Osim promocije zdravog stila života i aktivnosti, ovim Danom otvorenih vrata želi se afirmirati ulogu fizioterapeuta kao stručnjaka za fizičku aktivnost koji ima ključnu ulogu u sprječavanju mnogih bolesti i invaliditeta.

Fizioterapeuti mogu pomoći osobama s cijelim nizom smetnji i problema koji se pojavljuju prilikom procesa starenja:

  • bol
  • prijelom
  • artritis
  • srčane bolesti i moždani udar
  • demencija i mentalno zdravlje
  • amputacija
  • bolesti živčanog sustava poput Parkinsonove bolesti
  • dijabetes
  • maligne bolesti
  • plućne bolesti

 

Padovi

Svaka treća osoba starija od 70 godina života doživi pad svake godine, pri čemu su ozljede često ozbiljne. Broj padova manji je za 30% kod starijih osoba koje slijede individualne programe vježbanja.

Moždani udar

Svake godine 5 milijuna osoba godišnje zadesi trajni invaliditet kao posljedica moždanog udara. Umjerena fizička aktivnost može značajno smanjiti rizik od moždanog udara, a onima koji su ga pretrpjeli, fizikalna terapija pomaže vratiti puni fizički potencijal i smanjuje mogućnost remisije.

Demencija

Fizička neaktivnost može doprinijeti riziku od demencije i za 20 posto. Svake godine 10 milijuna slučajeva demencije bilo bi moguće izbjeći kad bi odrasle osobe redovito vježbale.

Program Dana otvorenih vrata, 08. rujna 2016.

09.00-13:30h – za učenike osmih razreda osnovnih škola – uvodno predavanje o zanimanju fizioterapeut, obilazak Lječilišta Bizovačke toplice te prezentacija opreme i određenih tehnika.

10.00-12.00h – za srednjoškolce buduće fizioterapeute – uvodno predavanje o Lječilištu, obilazak kompleksa te prezentacija opreme i određenih tehnika.

09.00-13.00h – za umirovljenike i ostale posjetitelje – uvodno predavanje o Lječilištu, predavanje o važnosti kretanja i vježbanja uz zajedničku vježbu, individualni razgovori s fizioterapeutom.

11-13h – program namijenjen za sve umirovljeničke grupe i ostale posjetitelje Aquapolisa na prostoru termalno-terapijskih bazena uz grupne vježbe:

11.00h – gornji ekstremiteti

11:30h – opće vježbe

12:00h – donji ekstremiteti

12:30h – opće vježbe

Osmog rujna vrata Lječilišta Bizovačke toplice bit će širom otvorena za sve koji žele saznati nešto više o fizikalnoj terapiji, fizioterapeutima te konkretnim uslugama koje ustanova pruža.

Ukoliko planirate dolazak kao grupa, svakako nam se najavite na broj telefona 091/268-5342. Očekujemo Vas u velikom broju, svi ste dobrodošli.

Kontakt:

Matko Vuksanić

glavni fizioterapeut Lječilišta Bizovačke toplice

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 637 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu