MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

Povezani članci

VIDEO

 

 

 

 

Najavljeno otvaranje Novog Gospodarskog centra OBŽ i Proljetnog sajma

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Službeno otvaranje Gospodarskog centra OBŽ, upriličit će se 21. travnja ove godine najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Toga dana jedno će biti otvoren Proljetni sajam, tradicionalna izložbeno-prodajna manifestacija koja će trajati tri dana.

Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, jednog od najvažnijih strateških projekata ove županije i investicija vrijedna 9,5 milijuna eura (71,6 milijuna kuna), počela je u srpnju 2021. godine, a nakon 21 mjeseca u novoizgrađenom objektu bit će otvoren Proljetni sajam.

Povodom završetka izgradnje i uoči otvaranja Gospodarskog centra OBŽ te otvaranja manifestacije Proljetni sajam danas su govorili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović.

- Ovaj će Centar postati središte svih gospodarskih aktivnosti na području naše županije, a u cilju podizanja kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji, koja uz Grad Osijek, ima posebnu ulogu na istoku Hrvatske, a to je biti zamašnjak i predvodnik gospodarskog i svakog drugog razvoja na istoku - kazao je župan Ivan Anušić

- Gospodarski centar je strateški projekt OBŽ, a novi sajamski prostor je prilika za poseban razvoj gospodarstva OBŽ i šire regije u području sajmovanja i razvoja kongresa. Zgradi nudi i dodatne mogućnosti razvoja sajamskih sadržaja koje do sada nismo imali. Naime, objekt je podijeljen na dva dijela, u manjem prostoru bit će „etno ulica“ s manjim izlagačima, a u većem, glavnom izložbenom prostoru bit će veliki izlagači. Za prvu sajamsku manifestaciju pozvali smo veći broj velikih tvrtki s područja naše županije te će na sajmu nastupiti renomirane tvrtke kao Saponia, Kandit, Žito, Nexe, Belje, Podravka, PPK Valpovo, Erdutski vinogradi, Kanaan, Ravlić, Nexe, DS Smith, Altrad Limex, Ancona, Pro Wood i drugi koji su temelj našeg gospodarstva. Na njih se nadovezuje značajan broj malih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova koji su i do sada nastupali na sajmovima, ali i novi izlagači, kazala je pročelnica.

Najavila je i sudjelovanje institucija kao što su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatski zavod za zapošljavanja, HAMAG Bicro kao i Talijansko hrvatska gospodarska komora, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, Trgovinska i industrijska komora Pecs-Baranya, Regionalna privredna komora Sombor i Novi Sad te Kantonalna privredna komora Tuzla. Sajam je i međunarodni, na kojima će uz domaće poduzetnike i obrtnike nastupati i gosti iz Njemačke, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pročelnica Katavić istaknula je kako je Proljetni sajam ujedno i otvorenje Gospodarskog centra, pa su izlagačima ponuđene promotivne cijena najma prostora. Sajamske aktivnosti održavat će se u zatvorenom i otvorenom prostoru, a bit će i niz popratnih događanja, radionica i prezentacija, zabavnih događanja, kuharskih prezentacija te posebni programi za djecu. Ulaz i parkiranje za sve posjetitelje bit će besplatan. Također, za posjetitelje Proljetnog sajma bit će osiguran besplatni prijevoz autobusom koji će prometovati na relaciji Gajev trg - Gospodarski centar.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It