MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

POTVRĐENO: Američki investitor u Osijeku će otvoriti proizvodni pogon s 1.500 zaposlenika

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Vijest o kojoj se mjesecima neslužbeno govorilo, danas je potvrđena: Američki investitor, kompanija Jabil Inc. namjerava u Industrijskoj zoni u Nemetinu otvoriti veliki proizvodni pogon.

Jabil je jedan od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, koji trenutno ima više od 250.000 zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja, a u Osijeku planiraju otvoriti centar izvrsnosti u kojem će zaposliti 1.500 kvalificiranih radnika.

Riječ je o proizvodnoj kompaniji koja za više od 400 različitih brendova, odnosno klijenata, od onih iz područja zdravstva, dostave, pametnih telefona, automobilske industrije, 5G mreže… proizvodi raznu opremu te čiji su prihodi u 2022. iznosili 33,5 milijarde dolara.

Što se tiče nove proizvodne lokacije u Hrvatskoj iz kompanije najavljuju da je dovršetak gradnje proizvodnog pogona predviđen početkom 2024. godine te da će u njemu raditi 1500 ljudi. Trenutno je, u tijeku zapošljavanje, koje će trajati cijelu godinu.

Otvorene su menadžerske i inženjerske pozicije, kao i niz radnih mjesta u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima. Iznos investicije, što će točno proizvoditi u Osijeku te kakvi su im daljnji planovi iz američke kompanije, za sada, ne žele otkriti.

Povodom najave, koja je potvrđena i kompanijskim priopćenjem, tvrtke Jabil o otvaranju Centra izvrsnosti u Osijeku danas na konferenciji za medije održanoj u sjedištu gradske uprave govorili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

- Nakon godinu i pol dana intenzivnog rada na privlačenju jedne od najvećih investicija u povijesti Hrvatske, a svakako najveće u povijesti grada Osijeka, došao je dan kada smijemo reći o čemu je riječ. Međunarodna tvrtka Jabil objavila je danas da dolazi u Osijek i da u našoj Industrijskoj zoni Nemetin gradi centar izvrsnosti za proizvodnju u kojem namjerava zaposliti više od 1.500 ljudi. Tu informaciju zbog potpisanog ugovora o tajnosti podataka nismo mogli ranije objaviti - uvodno je rekao gradonačelnik Radić.

Gradonačelnik je izvijestio kako je u cijelome procesu tvrtka Jabil razmatrala desetak gradova u nekoliko država iz okruženja. - Sastali smo se najmanje sedam puta s investitorom koji je u Osijek dolazio iz Amerike. Kreirali smo multiresorni tim koji je investitoru bio dostupan od 0 do 24 sata, sedam dana u tjednu, čime smo osigurali brzo i efikasno rješavanje svih izazova. Jedan od ključnih razloga za odabir Osijeka bila je i mjera oslobađanja poduzetnika plaćanja komunalnoga doprinosa koju smo uveli početkom mandata. Na taj način postali smo konkurentniji od gradova u okruženju - pojasnio je gradonačelnik Ivan Radić.

Dodao je kako je ovo do sada najveća investicija u gradu Osijeku, a pregovara se s još investitora te u budućnosti očekuje još dobrih vijesti. Pri tomu naglašava da je Industrijska zona Nemetin iznimno privlačna investitorima, a Grad, Osječko-baranjska županija, Elektrotehnička i prometna škola, Sveučilište, FERIT i Zavod za zapošljavanje osmislili su i programe za obrazovanje kadrova.

- Želja nam je omogućiti lakši i kvalitetniji život svim našim sugrađanima, ali i onima koji se vraćaju, jer je zamjetan trend povratka ljudi s našeg područja koji su ranije otišli u Njemačku ili Irsku. Ovo će biti još jedan alat da vratimo još više onih koji su otišli. Mislim da smo na dobrom putu, zahvaljujući kvalitetnoj suradnji svih sudionika društvenog i političkog života u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji te da dolazimo u fazu revitalizacije Slavonije, Baranje i Srijema, i u demografskom i u gospodarskom smislu - istaknuo je župan Anušić te čestitao Gradu Osijek na ovom velikom i značajnom projektu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It