MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Promjena vlasničke strukture u tvrtki Duropack Belišće

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Prema preporuci One Equity Partners (OEP), fondovi su ovih dana prodali Duropack grupaciju, u sklopu koje se nalazi i nekadašnje Belišće d. d., vodećem proizvođaču papira i valovitog kartona u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi - kompaniji za proizvodnju ambalaže DS Smith, po cijeni od približno 300 milijuna eura.

Vodeći u proizvodnji plastične i ambalaže od valovitog kartona

“DS Smith je vodeći proizvođač ambalaže od valovitog kartona u Europi i stručnjak za plastičnu ambalažu diljem svijeta. Sjedište kompanije je u Londonu, a kompanija posluje u 25 zemalja i zapošljava oko 21.500 ljudi. Njen proizvodni program obuhvaća: ambalažu za pakiranje potrošne robe, display promotivnu ambalažu, korisniku prilagođenu zaštitnu ambalažu, industrijsku ambalažu i transportnu ambalažu. DS Smith je osnovan 1940. godine i snažno je oslonjen na investicije i rast, kako organski tako i preko uspješnih akvizicija – npr. SCA Packaging i OTOR grupa. Budući da se Duropack i DS Smith zemljopisno nadopunjuju, ova transakcija je neodoljiva prilika za daljnji rast”, navodi se u priopćenju Uprave Duropacka.

Kako transakciju trebaju odobriti nadležna tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, izgledno je da će se posao zaključiti u drugom kvartalu 2015. godine, službeno je potvrđeno iz OEP-a, koji je postao vlasnikom Duropacka 2009. godine, kad je stekao većinski udjel u Constantia Packaging AG i nakon toga je skinuo s tržišta dionica.

“Duropack grupa ima dobru poziciju u rastućoj industriji ambalaže. Rob Jan Renders i upravljački tim, zajedno sa svim zaposlenicima Duropacka, obavili su odličan posao glede unapređivanja Duropackove ponude kupcima i tržišne pozicije”, izjavio je tom prigodom Melchior von Peter, generalni direktor OEP-a.

Rob Jan Renders, predsjednik Uprave Duropacka, naglasio je: “Zajedno s OEP-om, razvijali smo Duropack u pouzdanog, fleksibilnog i kreativnog partnera za naše kupce. Bilo je to uspješno i konstruktivno vrijeme za kompaniju, kao i za upravu. Sad se radujemo nastavku našeg pozitivnog razvoja s DS Smithom kako bismo dalje stvarali vrijednost za naše kupce i poslovne partnere.”

Duropack, sa sjedištem u Beču, ima 15 glavnih proizvodnih lokacija i vodeći je proizvođač papira i valovitog kartona u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Kompanija zapošljava oko 2600 ljudi, a u 2014. godini imala je realizaciju od 273 milijuna eura i EBITDA od 41 milijun eura, od čega se gotovo trećina odnosi na Hrvatsku i tvrtke Belišće, Bilokalnik IPA i Unijapapir. Proizvodi inovativne proizvode orijentirane prema potrebama kupaca, a specijaliziran je za zahtjevne proizvode, visoki fleksografski i višebojni tisak za kupce iz različitih sektora. OEP je kontinuirano podržavao Duropackov rast tržišnog udjela i pozicije u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te je snažno usmjerio kompaniju na ambalažu.

U tvrtki Duropack Belišće d.o.o. o promjeni vlasništva očitovali su se priopćenjem za medije, u kojem između ostalog stoji: “Tijekom posljednjih tjedana mi i naši vlasnici One Equity Partners detaljno smo razmatrali daljnji strateški razvoj kompanije. Od 2009. godine OEP je bio s nama u duhu bliskog partnerstva tijekom razdoblja uspješnog širenja (rasta). Kao što se i može očekivati od financijskih ulagača, OEP je ovaj period smatrao pravim trenutkom prepustiti kompaniju u nove ruke.”

“Uvjereni smo da će nova struktura vlasništva još više poboljšati usluge našim kupcima – kroz širi asortiman proizvoda, još više inovacija i veću geografsku pokrivenost. I dalje ćemo pružati usluge visokog standarda na koji su naši partneri do sada naviknuli”, zaključuje se u priopćenju Uprave Duropacka Belišće d.o.o., koji ima nešto manje od 450 zaposlenika.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu