MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 18. Sajam lova, ribolova i turizma - SALORI

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku danas je otvoren  18. SALORI - Sajam lova, ribolova i turizma.

Ovaj tradicionalni izložbeno-prodajni sajam prvi put se održava u novom prostoru, a traje tri dana (otvoren je od 10.00 do 19.00 sati od danas do nedjelje, 10. rujna). Na sajmu izlaže stotinjak izlagača iz područja lova, ribolova i turizma, ulaz je slobodan za sve posjetitelje, parking besplatan, a za građane je osiguran i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Gajev trg - Gospodarski centar OBŽ.

Organizator sajma je Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a sponzori su Hrvatske šume d.o.o., Općina Strizivojna te Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb.

Svečanom otvorenju sajma SALORI u novom, suvremenom i multifunkcionalnom prostoru Gospodarskog centra OBŽ nazočio je velik broj posjetitelja, od koji su mnogi lovci, ribolovci i zaljubljenici u prirodu. Otvaranju sajma nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Romana Nikolić, Stipan Šašlin i Nataša Tramišak,  glavni državni inspektor Andrija Mikulić, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić i drugi uzvanici

- Kao i Proljetni sajam, koji je bio prvi u Gospodarskom centru OBŽ, i 18. SALORI je odličan sajam. SALORI je specifičan i značajan sajam i po tomu što se veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze upravo u Osječko-baranjskoj županiji, pa njime svakako ostvarujemo zadani cilj. Danas je ovdje i 11 partnera iz Europe, sajam je veći i vidljiviji nego prije čime ćemo ostvariti dobre rezultate i odjeke. Naravno, rezultat sajma treba biti i veća gospodarska aktivnost u sve tri grane - rekao je župan Ivan Anušić te dodao:

- Sajam je već deseta manifestacija u ovom prostoru, a do kraja godine planiramo još 11 događanja, i to dva sajma, 8 konferencija i jedan veliki međunarodni sammit. Gospodarski centar OBŽ tako ostvaruje svoju ulogu, a sve zbog čega smo ga napravili i investirali toliko novca se postupno opravdava. Naravno, ovo je prva faza razvoja GC-a koji će se dalje graditi, nadam se uz potporu Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, kazao je župan.

Uz Hrvatski lovački savez i Lovački savez OBŽ, na Sajmu sudjeluju i lovački savezi iz drugih županija te iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Grčke, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Sajamska ponuda odnosi se prvenstveno na izložbe i prodaju renomirane opreme, oružja, pribora i uređaja za lov i ribolov, no svakom gostu ponudit će se i niz stručno-pratećih aktivnosti i događanja; prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanje djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza te nezaobilazna turistička ponuda. Naravno, osim ponude na izložbenom prostoru, SALORI je i mjesto susreta brojnih stručnjaka za lovnu i ribolovnu djelatnost te turizam.

Posjetitelje Sajma očekuje kušanje fiš paprikaša i čobanca koje će pripremati najbolji kuhari, a organizirane su i edukacije o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta, SALORI kup - natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, prikaz mogućnosti kontinentalnog turizma i izložba fotografija o bogatstvu prirodnih ljepota, što se odvija u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Javnom ustanovom Park prirode „Kopački rit“ i druga zanimljiva događanja.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It