MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Inovatori osmislili alat za konkurentnu domaću prehrambenu industriju

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVŠTINA  Znatnu i dragocjenu pomoć domaćoj prehrambenoj industriji ovih je dana svojom poduzetničkom idejom dao inovatorski dvojac iz Valpovštine: Mladen Mamić iz Valpova, s kolegom iz Belišća Damirom Weberom.

Oni su naime, osmislili software za upravljanje prodajom koji omogućuje tvrtkama iz FMCG (roba široke potrošnje) industrije da prepoznaju prilike i razviju proizvode koji će biti tržišno uspješni. Za tu su svoju inovaciju na natječaju za Najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije osvojili nagradu u iznosu od 2000 kuna.
- Na osmišljavanju ove ideje kolega Damir i ja radili smo intenzivno posljednjih pola godine i u njoj smo odlučili spojiti znanja koja sam ja stekao o istraživanju tržišta i realizaciji prodajnih prilika i Damirovo znanje o IT sustavima i to spojiti u konkretan software. Ideja za koju smo dobili nagradu Županije je ‘‘Prodajni software za FMCG industriju‘‘, a mi smo ju nazvali Sellark - otkriva 39-godišnji Mladen Mamić koji u svojoj biografiji ima završeni poslijediplomski studij na EFOS-u, rad u tvrtki Metro u Zagrebu na akviziciji novih kupaca i 11 godina dugi staž u tvrtki Kanaan iz Donjeg Miholjca, gdje je, do prije četiri mjeseca, bio direktor prodaje. U kolovozu je odlučio dati otkaz i upustiti se u poduzetničke vode s vršnjakom Damirom Weberom iz Belišća, koji radi kao IT konzultant, specijaliziran za ERP i CRM sustave.


- Radom u prodaji sam shvatio da tvrtkama u domaćoj prehrambenoj industriji, koja je nekonkurentna, nedostaje alat s pomoću kojeg će brže i jednostavnije prepoznati prodajne prilike i razviti proizvode koji će biti tržišno uspješni. Osim toga, veliki izazov tvrtkama predstavlja i pitanje kako jednostavno upravljati prodajnim timom i davati zaposlenicima feedback za rad. Trenutačno ni jedan prodajni software, osim Sellarka, na svjetskom tržištu ne nudi ovakve funkcionalnosti za tvrtke u FMCG sektoru - pojašnjava Mladen naglašavajući da su se prilikom izrade tog alata vodili u prvom redu načelom jednostavnosti korištenja i odličnim korisničkim iskustvom.
- Kod nas u Hrvatskoj ima mnogo kvalitetnih IT tvrtki i programera koji najčešće rade uslugu programiranja za strance koji su vlasnici intelektualnog vlasništva na tom software-u, no držimo da je mnogo bolje raditi na stvaranju vlastitog proizvoda ili usluge, za koje s druge strane treba jako mnogo znanja u praksi, izvan programiranja - poručuju. 

Vlastita tvrtka u ožujku

Inovatori iz Valpovštine intenzivno se pripremaju za otvaranje vlastite tvrtke u ožujku. U projekt su uložili 300-tinjak tisuća kuna vlastitih sredstava, a sjedište tvrtke bit će u osječkom BIOS-u. S obzirom na to da iskustva u poslovanju i početni kapital već imaju, očekuju da će izbjeći zamke u kojima se vrlo često nađe većina mladih poduzetnika u Hrvatskoj koji prerano osnuju tvrtku, pa se često nađu u problemu zbog nedovoljnih početnih prihoda. Prihod od usluge planiraju ostvarivati na dva načina: jednokratnom naknadom za implementaciju i godišnjom pretplatom na korištenje usluge koja će se stalno mijenjati i prilagođavati novim uvjetima i zahtjevima tržišta. No, najvećom vrijednošću projekta drže posao u kojemu uživaju.

Lidija Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu