MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Stolnoteniski klub Dvorac Valpovo organizira školu stolnog tenisa

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Kroz 67 godina rada s mlađim uzrastima školu stolnoga tenisa prošlo je više od 200 djevojčica i dječaka različite dobi koji su uspješno savladali osnove stolnog tenisa da bi kasnije ostvarili fantastične rezultate u svojim dobnim skupinama.

Stolni je tenis sport koji potiče razvoj najvažnijih motoričkih sposobnosti i koordinacijskih vještina. On ne ovisi o spolu, godinama, visini, težini, snazi ili iskustvu pa ga mogu igrati djeca rane školske dobi jer nije potrebna visoka razina fizičkih predispozicija. Igra je pogodna i za djecu s teškoćama. Važna je i činjenica da se učenici gotovo ne mogu ozlijediti. Između njih se nalazi stol te nema fizičkog kontakta. Sve što trebaju je udarati lopticu reketom, koja ih zbog svoje lakoće ne može ozlijediti.

Stolni tenis pozitivno utječe na različite aspekte djetetovog razvoja. Zovu ga „najboljim sportom za mozak“ jer je to igra strategije, koordinacije i koncentracije, a igra započinje i prije serviranja. Igrač proučava svog protivnika i zaključuje o njegovim tendencijama i slabostima kako bi njegov sljedeći pokret bio izračunata reakcija.

Stolni je tenis idealan sport jer djeca istovremeno razvijaju brzinu, koordinaciju, preciznost, ravnotežu te gibljivost zglobova. Vrlo je važno razvijati navedene sposobnosti kako učenici u kasnijem životu ne bi imali cjeloživotne poteškoće u učenju motoričkih vještina. Uz navedene zdravstvene prednosti stolnoga tenisa, važno je naglasiti da kroz ovu igru djeca uče disciplinu, etiku i odgovornost. S obzirom da stolni tenis nije timski sport, već igrač ovisi sam o sebi, djeca imaju potpunu kontrolu svake igre te si tako grade samopouzdanje. Trening stolnoga tenisa potiče i socijalizaciju, čime se djeci omogućuje da razvijaju komunikacijske i socijalne vještine, istovremeno se povezujući sa svojim vršnjacima.

Ovim putem pozivamo sve djevojčice i dječake od 1. do 5. razreda osnovne škole  da se upišu u školu stolnog tenisa. Upisi traju do 20. rujna 2022. godine.

Sve informacije možete dobiti na telefon voditelja škole stolnog tenisa Vedrana Peraka (098 900 5645) i Gordana Mihaljevića (091 5293 707) ili na treninzima seniorske ekipe u maloj dvorani nastavno sportske dvorane pri srednjoj školi Valpovo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16:00 do 18:00 sati.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It