MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zastava Europske regije sporta uručena Osječko-baranjskoj županiji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na svečanosti „Annual awards GALA“ neprofitne organizacije ACES Europa, sinoć  je u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Osječko-baranjskoj županiji predana zastava Europske regije sporta za 2024. godinu.

Županijsku delegaciju činili su zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

- Osječko-baranjska županija je u Europskom parlamentu primila nagradu (zastavu) kao nositelj titule Europske regije sporta 2024. Zahvaljujući tomu imali smo priliku pokazati sve što je važno za naš sport, dati smjernice za daljnji razvoj, ali i stvoriti temelje za strateška ulaganja u budućnosti. Poseban naglasak bit će na radu s mladima i djecom, na amaterskom sportu, jer želimo da se više ljudi uključi u aktivno bavljenje sportom koji je ključ razvoja naše županije. Također zahvaljujem organizaciji koja nam je dodijelila ovu nagradu i najavljujem velike sportske manifestacije sljedeće godine u Osječko-baranjskoj županiji - kazao je Josip Miletić.

Dobivanje titule Europske regije sporta za Osječko-baranjsku županiju je rezultat višemjesečnog rada na kandidaturi, između ostalog i stvaranjem „Bidfile-a“ kao dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije te posjetom visoke delegacije ACES European capitals and cities of sport federation Osječko-baranjskoj županiji.

- Ovo je veliko postignuće i pokazatelj rada te ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu Osječko-baranjske županije, ne samo u smislu sportskih klubova i rezultata, već i zdravlja naših mladih. Budući da sam koordinator Europske pučke stranke upravo u Pododboru za zdravstvo, često ističemo važnost prevencije i zdravog načina života, u čemu značajnu ulogu ima upravo bavljenje sportom. Vjerujem da će i nadležno Ministarstvo to prepoznati i popratiti ovu titulu s određenim ulaganjima kako bi se doista promovirao sport na istoku Hrvatske - istaknuo je Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

Tijekom boravka u Bruxellesu, zamjenik župana Josip Miletić sastao se i sa zastupnicima u Europskom parlamentu Željanom Zovko, Tomislavom Sokolom i Karlom Resslerom.

- Razgovarali smo o provedbi županijskih europskih projekata, ali i smjeru u kojem razvijamo Osječko-baranjsku županiju. Od najznačajnijih projekata, sufinanciranih europskim sredstvima, izdvojio bih Gospodarski centar OBŽ i Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće. U budućnosti želimo provoditi i soft aktivnosti kojima možemo dodatno komunicirati i podići svijest o važnosti rada s mladima, ali i s posebnim skupinama društva. Razgovarali smo i o svemu što zastupnici čine za Hrvatsku u europskom predstavničkom tijelu, a uvjeren sam da će na takav način nastaviti i dalje zagovarati interese naše zemlje - kazao je Miletić.

Zastupnik Tomislav Sokol naglasio je kako već godinama surađuje s Osječko-baranjskom županijom. - Imali smo i konferenciju o Pametnim selima te moram istaknuti da su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija primjeri kako se može napredovati, ali i promijeniti percepcija. Vidljive su velike investicije i ulaganja na tom području zbog čega smatram da je Županija pozitivna priča i primjer drugima kako se može napraviti puno u relativno kratkom vremenskom razdoblju - zaključio je Sokol.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It