MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana prva sjednica Gradskog vijeća telefonskim i elektroničkim putem

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Jučer je održana 32. sjednica Gradskog vijeća grada Valpova i u anale će ući po činjenici da je, po prvi put u povijesti, održana telefonski i elektronički.

Zbog mjera koje su uvedene u borbi protiv koronavirusa vijećnici su odlučivali u predloženim točkama dnevnog reda na daljinu, iz udobnosti svojih domova ili iz ureda.

Budući da je sjednica zakazana za 14 sati i njeno je trajanje bilo predviđeno do 16 sati, vijećnici su mogli pitanja vezana uz teme dnevnog reda postaviti gradonačelniku i izvjestiteljima  do njezinog početka, a odgovore će primiti pisanim putem.

Glasanje je obavljeno tako da su vijećnici, a na telefonskoj su sjednici sudjelovali svi osim opravdano odsutne Ljiljane Šimić, SMS porukama na mobitel ili e-mail adresu predsjednika Vijeća ili  tajnika grada dostavljali svoju odluku - za, protiv ili suzdržan.

Za sada smo izviješteni da su vijećnici glasovali o svim predloženim točkama dnevnog reda, uključujući i dopunu - zaključak o izradi mjera za ublažavanje posljedica epidemije COVID 19 po gospodarstvene subjekte i građane Grada Valpova, kojeg je predložio gradonačelnik.

Očekivano, kako su najavili u priopćenju s kojim su javnost upoznali neposredno prije održavanja sjednice, vijećnici HDZ-a i koalicijskih partnera nisu prihvatili prijedloge vezane za dugoročno i kratkoročno zaduživanje te izvješće o radu gradonačelnika i njegovih zamjenika te izvješće o radu Upravnih tijela Grada Valpova.

O posljedicama takvih odluka, zacijelo ćemo saznati tijekom dana, kada očekujemo detaljnije izvješće o glasovanju te prve reakcije gradonačelnika i vijećnika Valpovačke nezavisne liste.  

Među usvojenim temama, zanimljivo, su i prijedlog drugih izmjena i dopuna proračuna za ovu godinu i Odluka o izmjenama Odluke o izvršavanju proračuna te je data suglasnost Ustanovi za kulturne djelatnosti Ante Evetović  Miroljub za zaduženje kod poslovne banke i izdato jamstvo Grada Valpova za to zaduženje.

Vijećnici su, također između ostaloga usvojili Odluku o izboru najpovoljnije ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Valpova.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 489 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu