MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nisu vijećnici glasali protiv projekata, već protiv kredita

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Od Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Valpova primili smo priopćenje kojim reagiraju na obraćanje gradonačelnika Matka Šutala sugrađanima putem medija i letaka. Priopćenje prenosimo u cijelosti, bez intervencija.

HDZ VALPOVO: VEĆE PLAĆE I POMOĆ GOSPODARSTVU?

GRADONAČELNIK: MA NE, DIŽEMO NOVE KREDITE!

Poštovane sugrađanke i sugrađani te stanovnici prigradskih naselja,

iako se nalazimo u blagdanskom vremenu, izazvani nizom neistina i lažnim informiranjem koje gradonačelnik Matko Šutalo iznosi na društvenim mrežama i letcima koji su podijeljeni ovih dana, dužni smo reagirati.

Ono što ćemo naglašavati svaki puta je da naši vijećnici nisu glasali protiv projekata, već protiv NOVIH KREDITA u iznosu od 19.000.000,00 kuna. Grad Valpovo je u protekle dvije godine od poreza uprihodio  30.000.000,00 kuna više u odnosu na prethodne godine. Uz to, do sada se grad Valpovo zadužio za još 32.000.000,00 kuna dugoročnog i 6.000.000,00 kuna kratkoročnih kredita.

I sada, u ovo teško vrijeme, gradonačelnik se opet odlučio za neracionalno podizanje NOVIH KREDITA u iznosu od 19.000.000,00 kuna, pritom ne mareći donijeti konkretne mjere za pomoć niti jednom poduzetniku, obrtniku ili OPG-u. Naravno na iste, njihove brojeve i e-mail adrese ne zaboravlja kada traži donacije za Ljeto Valpovačko, Advent i brojna druga događanja.

Dragi sugrađani, ovim planiranim novim KREDITIMA Grad Valpovo bio bi zadužen za 57.000.000,00 kuna!

Ono što posebno zabrinjava je lakoća s kojom gradonačelnik iznosi laži kada priča o projektu „ZAŽELI – RADI I OSTVARI U VALPOVU. Gradonačelnik ovaj projekt koji je od velike važnosti gradu Valpovu, a pogotovo korisnicima, koristi u svoje svrhe za zastrašivanje i lažno informiranje tvrdeći kako će se ugroziti budućnost projekta ukoliko ne prihvatimo kredit od 3.000.000,00 kn.

Istina je kako Grad mora predfinancirati samo 10% ukupne vrijednosti projekta što iznosi oko 920.000,00 kuna, no i taj iznos će po završetku projekta biti vraćen gradu pa vas pitamo čemu kredit za projekt „Zaželi“? Gradonačelnik diže 3.000.000,00 kuna jer sredstva Ministarstva za projekt u iznosu od 4.000.000,00 kn samo Gradu Valpovu, navodno, kasne?

Istina je da sredstva za projekt Zaželi nikada nisu kasnila te da gradonačelnik javno obmanjuje vijećnike i posebno vas građane.

Očito da gradonačelnik i njegovi suradnici nisu sposobni u proračunu teškom oko 80.000.000,00 kuna osigurati vlastita učešća u projektima te održavati likvidnost grada bez KREDITA.

Gdje je 30.000.000,00 kn više od poreza što je Grad uprihodio u zadnje dvije godine? Zar je razvoj grada jedino moguć ako se konstantno zadužujemo i ulazimo u nove kredite?

U isto vrijeme dok mnogi gradovi i općine donose mjere, i dok je klub HDZ-a grada Valpova svoje prijedloge javno i prezentirao, gradonačelnik Grada Valpova osobno dijeli letke svoje političke opcije skupa s poslušnim djelatnicima gradske uprave, djelatnicima Turističke zajednice i članovima svoje liste. Očito mu sve nužne potrebne mjere pomoći za gospodarstvo i građane uopće nisu u planu.

Kada to NE ŽELI i očito nema vremena učiniti gradonačelnik Matko Šutalo, Klub vijećnika HDZ-a predlaže konkretnu mjeru pomoći, a to je UKIDANJE prireza u gradu Valpovu! Ukidanje prireza rezultirat će većim plaćama naših sugrađana. Plan je dodatno rasteretiti građane  da bi se postigli željeni učinci, bolje plaće i mirovine za sugrađane, a dugoročno i povećanje ulaganja, proizvodnje i zaposlenosti.

Stoga, tražimo ovim putem od predsjednika Gradskog vijeća Grada Valpova sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća, na kojoj će se donošenjem i usvajanjem izmjene Odluke o gradskim porezima Grada Valpova ukinuti prirez od 8% za grad Valpovo!

Molimo vas i pozivamo da kao i do sada zajedno budemo odgovorni i ostanemo u svojim domovima.

Vjerujmo u bolje i zdravije sutra.

Sretan i blagoslovljen Uskrs vama i vašim obiteljima!

Antun Katalenić

predsjednik GO HD

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1106 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!