MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

Povezani članci

VIDEO

 

 

 

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE: Predloženo ukidanje propusnica za kretanje unutar županije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije uputio je jučer dopis Nacionalnom stožeru u komu predlaže da se žiteljima Osječko-baranjske županije omogući kretanje bez propusnica na području cijele županije, a danas je održana redovita sjednica Stožera na kojoj su razmatrani aktualni podaci u vezi koronavirusa.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je 93 uzorka na koronavirus. Od toga 10 se odnosi na Vukovarsko-srijemsku, 5 na Brodsko-posavsku, a ostali na Osječko-baranjsku županiju.

- Od 78 testiranih uzoraka za područje Osječko-baranjske županije samo jedan nalaz je bio pozitivan, a radi se o osobi iz Osijeka koja je već bila u samoizolaciji. Ukupan broj pozitivnih na COVID-19 sada je 109 osoba. Iz izvješća u zadnjih desetak dana uočavamo da smo imali nekoliko dana bez zaraženih osoba, a kada ih ima to je jedna ili dvije osobe - rekao je župan Ivan Anušić na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera.

Na području županije trenutno je u samoizolaciji 168 osoba, odnosno 45 manje nego dan ranije.

U KBC-u Osijek je i dalje hospitalizirano 24 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru, a ostaje i podatak da su četiri medicinska djelatnika pozitivna te jedan u samoizolaciji. Na liječenju u našičkoj bolnici nema oboljelih na COVID-19, a dvije pozitivne osobe su na kućnom liječenju.

Policija je provela provjeru 50 osoba u samoizolaciji, i to dvije po prijavi građana, od kojih se jedna pokazala točnom (u Bilju). Samoinicijativno je obavila još 48 provjera, no nije bilo kršenja mjere samoizolacije, svi provjeravani su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Od 6.001 osobe koju je policija provjeravala u vezi kretanja izvan mjesta stanovanja, samo dvije nisu imale valjanu propusnicu.

Osobito dobra je vijest da su u KBC-u Osijek još četiri osobe izliječene, pa je ukupan broj izliječenih na području županije sada 20 osoba.

- Svi podaci govore da na području naše županije pandemiju koronavirusom držimo pod kontrolom. Imamo sve manje zaraženih, manje je osoba u samoizolaciji, mali je broj kršenja mjera samoizolacije i kretanja bez propusnica. To našu županiju čini kandidatom da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar županije, što smo, kao i još neke županije, zatražili od Nacionalnog stožera. Mislimo da se ta mjera može primijeniti na našu županiju te da je možemo provesti tako da se držimo pravila i uputa Nacionalnog stožera - istaknuo je župan te naglasio:

- Ponovno zahvaljujem svim građanima koji se pridržavaju propisanih mjera, a zahvaljujem medicinskom osoblju i svim drugima koji brinu o nama. Međutim, naglašavam da se i dalje moramo disciplinirano ponašati kako bi imali situaciju u kojoj se mogu popuštati propisane mjere. Naime, ako dođe do ponovne eskalacije broja zaraženih ponovno će se morati uvoditi restriktivnije mjere, još restriktivnije nego sada. Stoga molim sve građane, ako i dobijemo mogućnost da cijela županija bude zona u kojoj se možemo kretati bez propusnica, da se pridržavamo svih mjera, rekao je župan Ivan Anušić. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1061 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It