MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Udrugama s područja Grada Valpova više od 400 tisuća kuna

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, jučer je na temelju članka 6. stavka 2. Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Valpova donio odluku o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte udruga s područja Grada Valpova. 

Udruge će biti financirane iz Proračuna Grada Valpova za 2020. godinu.

Udrugama iz područja kulture dodijeljeni iznos sredstava iznosi 250.000,00 kn od čega je najviše dodijeljeno HKUD-u „Valpovo 1905“. Udrugama iz područja posebnog značaja  ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 128.042,05 kn od čega je najveći dio odobren Karašickoj republici.

Djelatnosti udruga sudionika i stradalnika domovinskog rata biti će financirane u iznosu od 5.435,20 kn, dok će djelatnosti humanitarnih i zdravstvenih udruga biti pokrivene u iznosu od 27.650,00 kn.

Gradonačelnik Šutalo ovom prilikom je istaknuo kako je financiranje udruga od izrazite važnosti zbog uloge koje udruge imaju u društvu, a to je promicanje kulture, razvoj te jačanje civilnog sektora čime se obogaćuje život lokalne zajednice.

Također, Gradonačelnik je raspisao Javni natječaj  za financiranje programa i projekata koje provode udruge na području mjesnih odbora Grada Valpova 2020. godini s ciljem osiguranja transparentnosti dodjele financijskih sredstava i omogućavanja dobivanja što je moguće većeg broja kvalificiranih prijava, odnosno odabira najkvalitetnijih programa ili projekata.

Pozivaju se sve udruge na području mjesnih odbora Grada Valpova da prijave svoje programe i projekte koji su usmjereni na organiziranje izvanrednih aktivnosti u toku godine, za nabavku opreme za rad udruge, za organiziranje obilježavanja tradicionalnih smotri, obljetnica, izdavanja monografija i sl., kao i za realizaciju društveno korisnih projekata. Ukupna raspoloživa sredstva za financiranje programa i projekata udruga po ovom Javnom natječaju iznose 248.460,00 kn, a zadnji dan za prijavu je 30. lipnja 2020. godine.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 617 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu