MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Emma Torjanac nova je predsjednica Društva Naša djeca

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Nešto kasnije nego je to uobičajeno, a uvjetovano epidemiološkom situacijom vezanom uz koronavirus, u srijedu, 10. lipnja, održana je redovna godišnja, ali i izvanredna skupština Društva "Naša djeca" grada Belišće, na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Emma Torjanac.

Dosadašnja predsjednica Andrea Fekete zbog osobnih razloga više nije mogla u tolikoj mjeri sudjelovati u radu DND-a, ali ostaje i dalje aktivni član udruge, koji će, kao i sve dosadašnje predsjednice, biti na raspolaganju kako novoj predsjednici, tako i svim ostalim članovima, a posebno djeci koja su, kako to DND-ovke uvijek ističu – čovjekova krila.

U protekloj godini, DND grada Belišća proveo je sve planirane aktivnosti, poput Dječjeg maskenbala, Cvjetnog korza, Dana igara, Dječjeg tjedna i mnogih drugih, početak 2020. obilježio je još jedan maskenbal, a onda je stigao COVID – 19, koji je i ovu udrugu prisiolio da mnoge aktivnosti odgodi odnosno otkaže. Ipak, i u doba koronakrize DND Belišće je radio s djecom i za djecu, samo u malo izmijenjenim okolnostima. Naime, planirani likovni natječaj povodom Dana grada Belišća, održan je online, a vrtićarci i školarci su putem e-maila slali svoje radove na temu "Život uz rijeku Dravu" te su najuspješnijima uručeni prigodni pokloni. Ukoliko se nastave povoljne epidemiološke prilike, čemu se svi nadaju, s novom školskom godinom kreću i najavljene, ali i neke nove aktivnosti. U rujnu bi trebao biti održan Dan igara, početak listopada je već tradicionalno rezerviran za Dječji tjedan, a kraj godine za Dane radosti.

Od novih aktivnosti, još je prošle godine najavljeno sudjelovanje DND-a grada Belišća u projektu "Roditelji na zadatku" i organiziranje javnih tribina u sklopu tog projekta, za što se još uvijek čekaju detaljnije informacije iz Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske. U sklopu projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“, kojeg provode tvrtka Beiersdorf Hrvatska i Savez Društava „Naša djeca“ Hrvatske organizira se pripovjedački program „Bajkaonica“ te je DND Belišće pozvan da se uključi u taj program, kroz koji će pripovjedačica kroz pričanje priča poticati djecu na razmišljanje o svijetu koji ih okružuje, pomagati u učenju brojeva i slova, razvijati socijalno – kognitivne vještine, omogućavati međusobno druženje te djecu poticati na razvijanje mašte. Priče i bajke će na takav način lakše dolaziti do djece. Također, već se počelo promišljati o 2021. godini u kojoj će Društvo "Naša djeca" grada Belišća proslaviti 70. rođendan, a među rođendanskim željama se svakako ističe ona o vlastitom prostoru u kojem bi se organizirale različite radionice i ostali sadržaji kojima će se i u nadolazećem razdoblju potvrđivati da je Belišće uistinu Grad prijatelj djece.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 977 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu