MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Tijelovska procesija u župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Na blagdan Tijelova, jučer, 11. lipnja 2020., u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu, jutarnje misno slavlje predvodio je vlč. Luka Ćosić, župni vikar uz koncelebraciju vlč. Zvonka Mraka, župnika koji je propovijedao. Na kraju mise uslijedila je svečana Tijelovska procesija ulicama grada Valpova.

Osjetilo se posebno ozračje radosti okupljanja na misi, posebno nakon pandemije koronavirusa kada su crkve bile zatvorene za okupljanja na liturgijska slavlja i nakon što je znatno ograničavan broj sudionika u crkvi. Vjernici su se prvi puta nakon toga okupili u većem broju, uz prisutan oprez i odgovornost.

Procesiju je predvodio župni vikar, a osim brojnih vjernika u procesiji su sudjelovali članovi crkvenog zbora sv. Cecilije, ministranti, limena glazba DVD-a Valpovo, prvopričesnici, članovi molitvenih skupina i dr. Ovim svečanim i lijepim događajem izrazili smo svoju vjeru u Kristovu stvarnu prisutnost pod prilikama kruha i vina. Mnogobrojna i dostojanstvena procesija krenula je ispred župne crkve Trgom kralja Tomislava, nastavila ulicom Kralja P. Krešimira IV, mostom prijeko rijeke Karašice do kružnog toka, zatim ulicom M. Gupca do mosta „malte“ na Karašici sve do Trga kralja Tomislava i župne crkve.

Sudionici procesije zaustavljali su se kod četiri cvijećem ukrašene sjenice - postaje koje su uredile župne molitvene skupine: Marijina legija, Schönstatska skupina, pokret Milosrđa Božjeg i pjevači mješovitog zbora. Kod postaja su čitana čitanja Evanđelja, upućivani molitveni zazivi i primljen blagoslov s Presvetim.

Župnik župe Valpovo, Zvonko Mrak, tijekom svoje propovijedi posvijestio je župljanima značaj ovog velikog katoličkog blagdana i smisao procesije: “Na misi i gozbi Gospodnjoj postajemo jedno u zajedništvu Crkve. Kruh živi, Tijelo Kristovo čini nas zajedničarima Božanskog života, ali i zajedničarima Crkve. Ne možemo biti u zajedništvu s Bogom, ako nismo u zajedništvu s Crkvom.

Zato je današnja svetkovina Tijelova svetkovina zajedništva s Bogom i zajedništva Crkve. Kao znak toga zajedništva s Bogom i zajedništva Crkve je Tijelovska procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

To je ujedno ispovijest naše vjere: Vjerujem u otajstvo euharistije kao što vjerujem u jednoga Boga.“

Upravo u ovakvom duhovnom ozračju i zajedništvu protekla je procesija kojom smo potvrdili da smo Kristovi.

  

                                   Izvjestitelj: Blaženka Škrlec

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 682 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu