MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Proslava stogodišnjice osnutka Družba sestara Kćeri Milosrđa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Župa Bezgrešnog začeća BDM Valpovo zajedno sa časnim sestrama »Kćeri Milosrđa« u Valpovo priprema se proslaviti blagdan bl. Marije od Propetog Petković 9. srpnja 2020. povodom 100 godišnjice od osnutka  Družbe Kćeri Milosrđa T.S.R. sv. Franje.

Sestre »Kćeri Milosrđa« u Valpovo došle su prije 66 godina, tj. 30. listopada 1954. godine na poziv valpovačkog župnika dr. Đuke Marića, a na preporuku preč. Rudolfa Šverera iz Đakova koji je poznavao Utemeljiteljicu bl. Mariju od Propetog Petković. Obratio se službeno vrhovnoj poglavarici sestara Kćeri Milosrđa s. Mariji Petković da bi poslala sestre u Valpovo. Zamolba je prihvaćena, a prve tri sestre bile su: S. M. Benedikta Dulić, S. M. Julija Crnković i S.M. Filomena Molnar. (iz arhiva samostana u Valpovu).

U nedjelju, 7. prosinca 2014. župa zajedno s časnim sestrama župa je proslavila 60 godina njihovog boravka i djelovanja u Valpovu, a proslavi je predsjedao mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit.

Od rujna 2019. na službi u župi Valpovo su č. s. Danijela Škoro, kućna predstojnica,  č. s. Vlatka Bratinšćak i č. s. Rastislava Bogdan.

Družba sestara Kćeri Milosrđa osnovan je 25. ožujka 1920. i 2020. godine slavi 100 godina od osnutka. Radi epidemije koronavirusa glavna proslava u Rimu 4. listopada 2020. je otkazana.

Prigodom stogodišnjice Družbe sestara Kćeri Milosrđa kapelica u samostanu časnih sestara u Valpovu proglašena je oprosnom kapelicom u kojoj se mogu izmoliti molitve za oprost od 25. ožujka 2020. do 9. listopada 2020. Radi epidemije koronavirusa molitve oprosta mogu se moliti u župnoj crkvi od 6. srpnja 2020. do 9. listopada 2020.

Župa redovito slavi blagdan bl. Marije od Propetog Petković 9. srpnja s trodnevnicom prije blagdana. Isto tako svakog 9. u mjesecu je pobožnost bl. Mariji Petković sa čašćenjem njezinog relikivijara.

Ove godine župa Valpovo i časne sestre »Kćeri Milosrđa« blagdan i trodnevnicu će proslaviti svečanije.

Trodnevnica je  6. 7. i 8. srpnja 2020.  u ponedjeljak, utorak i srijedu tako da su u 17.45 pobožnosti bl. Mariji Propetog Petković. U 18.30 je euharistijsko slavlje koje predvode vlč. Zvonko Mrak, župnik i vlč. Luka Ćosić, župni vikar. Na kraju mise je zajednička molitva za potpuni oprost.

Domjenak za župljane časne sestre pripremaju u srijedu, 8. srpnja poslije mise.

Na blagdan, 9. srpnja 2020. u četvrtak u 18.30 euharistijsko slavlje predvodi mons. Ivan Ćurić,  pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na kraju mise pomoćni biskup će blagosloviti novu sliku bl. Marije Propetoga,  rad ak. slikara Davorina Radića, Zagreb, koja će biti izložena u župnoj crkvi za javno štovanje.

Na blagdan ujedno č. s. Rastislava Bogdan slavi 50 godina redovničkih zavjeta koje će tom prigodom obnoviti.

 

 

Bl. Marija Propetog Isusa Petković, utemeljiteljica

 

Zvonko Mrak, župnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1109 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu