MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ISPRAVAK: Navodi ne odgovaraju istini

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon što smo 3. srpnja 2020. godine primili Zahtjev za objavu ispravka i isprike temeljem Zakona o medijima, od Vanje Miličevića, zastupanog po odvjetniku dr. sc. Atili Čokoliću, primili smo i cjelovit tekst ispravka kojeg objavljujemo u cijelosti.

„Na portalu „VALPOVŠTINA.INFO“, dana 05. 06. 2020. godine, objavljen je tekst autora Dejana Pisačića, koji je u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća Grada Valpova i vijećnika HDZ-a napisao članak u svrhu informiranja javnosti sa naslovom „Matematika, a ne opet populizam i laži“; zatim je uslijedilo obraćanje građanima, Drage sugrađanke i sugrađani, mještani prigradskih naselja;

U navedenom tekstu, autor je opširno elaborirao svoje viđenje sa 36. sjednice Gradsko vijeća u Valpovu, gdje je između ostalog napisao:

  • Projekt je još daleko od realizacije jer je tek prošao administrativnu provjeru, tek se upućuje u sljedeću 2. fazu postupka ocjene kvalitete.

Uistinu više nije jasno kako se bezlično obmanjuje ljude s izjavama vezanim za projekte koji su  tek  prošli administrativne faze. Ovim putem pozivamo gradonačelnika i direktora VPC-a Vanju Miličevića da prestanu s lažima i obmanama sugrađana. Dobro znaju da to što govore nije istina. -

Citirani tekst gosp. D. Pisačića jednostavno ne odgovara istini u dijelu koji se odnosi na gosp. Vanju Mličevića, iz Valpova.  

Naime, autor teksta tvrdi da je predmetni projekt („Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića“, op. autora), tek upućen na ocjenu kvalitete, što ne odgovara istinitosti jer je u tom trenutku, dakle na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova, gospodin Miličević raspolagao sa Odlukom Osječko – baranjske županije; Grada Osijeka – Upravnog odjela za programe Europske unije Odsjeka za provedbu ITU mehanizma (ITU PT), od 28. svibnja 2020. g., klasa: 910-04/18-01/9; urbroja: 2158/01-08-02/02-20-28, u kojoj jasno stoji da je predmetni projekt prošao ocjenu kvalitete i da se upućuje u fazu odlučivanja o financiranju – dodjele bespovratnih sredstava.

Na ovaj način je autor članka koji ste vi objavili i učinili dostupnim velikom broju građana, iznosio netočne i neistinite informacije za gospodina Vanju Miličevića koji obnaša rukovodeću ulogu u trgovačkom društvu VPC, sa sjedištem u Valpovu, jer ga je nazvao lašcem, pa je na taj način povrijeđeno njegovo pravo na privatnost, dostojanstvo, ugled i čast.

Imajući u vidu odredbe Zakona o medijima, koje su normirane u odredbi iz čl. 21., moramo upozoriti da ove informacije koje se odnose na gospodina Miličevića prvenstveno nisu utemeljene na točnim činjenicama, a k tome informacije iz objavljenog teksta nisu vjerno izvješće sa 36. sjednice Gradskog vijeća u Valpovu.

Ostaje nejasno kako bi ovakva neistinita i netočna informacija bila od opravdanog javnog interesa da se o njoj izvijesti sveukupno građanstvo Valpovštine i šire, niti zašto je u negativnom kontekstu  morao biti spomenut u ovom članku gospodin Vanja Miličević?

Radi naprijed opisanog, zahtijevamo i da se uz ovaj tekst ispravka objavi i citirana Odluka Osječko – baranjske županije; Grada Osijeka – Upravnog odjela za programe Europske unije Odsjeka za provedbu ITU mehanizma (ITU PT), od 28. svibnja 2020. g., klasa: 910-04/18-01/9; urbroja: 2158/01-08-02/02-20-28, u svojem izvorniku, koja je dostavljena Nakladniku.“

Iz opisanih razloga u zakonskom otvorenom roku, predlažemo da u smislu čl. 40. i 41. Zakona o medijima na istom mjestu i u istom obliku u kakvom je bio objavljen članak 05. 06. 2020. g. objavite istinitu informaciju, tj. ovaj ispravak  u kojem je objašnjeno što je neistinito i zašto, a tiče se osobno Vanje Miličevića, koji je eksplicite spomenut kao lažac u tekstu koji je potpisao Dejan Pisačić, a Vi objavili citiranog dana.

Ujedno zahtijevamo da se objavi i isprika gospodinu Vanji Miličeviću kao fizičkoj osobi i direktoru VPC, iz Valpova zbog pogrešnih informacija.

S poštovanjem,                                                                                                                                                                                                                                                                                                               VANJA MILIČEVIĆ, po pun.

 Ovom prigodom se ispričavamo Vanji Miličeviću za iznošenje navoda koji su se naknadno pokazali netočnim i neistinitim.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 777 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu