MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Na području Valpovštine zaustavljen rast nezaposlenosti

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Prema podacima koje je objavila osječka Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na ovom području je zaustavljen rast nezaposlenosti.

Naime, krajem veljače 2023. godine u Područnoj službi Osijek evidentirano je 14.165 nezaposlenih osoba, odnosno 644 osobe manje nego u prethodnom  mjesecu.

Isti se zaključak može izvesti i za područje Valpovštine.

Na području Valpovštine, krajem siječnja evidentirano je 1917 nezaposlenih osoba, od kojih su bile 1223 žene, a u veljači je broj nezaposlenih smanjen na  1782, od čega su 1111 bile žene.

Po apsolutnim brojkama, najviše je nezaposlenih u siječnju ove godine bilo na području Belišća – 820 od kojih je bilo 549 žena, a slijedi Valpovo sa 686 nezaposlenih od kojih su 438 žene. U općini Bizovac nezaposlenih je u siječnju bilo 271, od kojih je 161 žena, a u općini Petrijevci  je nezaposleno bilo 140 osoba od kojih su 75 žene.

Prema evidencijama Područne službe Zavoda za zapošljavanje u Osijeku, u veljači je u Belišću bilo 757 nezaposlenih što je 63 manje nego u siječnju, a među nezaposlenima je bilo 501 žena  što je za 48 manje nego u prethodnom mjesecu.

U Valpovu je broj nezaposlenih u veljači smanjen na 642 od čega su 392 žene. U odnosu na siječanj broj nezaposlenih je smanjen za  44 osobe.

Na području Općine Bizovac u veljači je broj nezaposlenih bio 262, devetero manje nego u prethodnom mjesecu, a među nezaposlenima je 159 žena.

Na području Općine Petrijevci u veljači je evidentirana 121 nezaposlena osoba od čega su 59 žene što znači da je u odnosu na siječanj broj nezaposlenih smanjen za 19 evidentiranih.

Prema evidencijama Područne službe Zavoda za zapošljavanje u Osijeku smanjen je udio nezaposlenih žena i osoba starijih dobnih skupina što je zacijelo posljedica vala zapošljavanja u projektima Zaželi.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 631 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu